Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
HASTANEDE YATIŞ DÖNEMİNDE HASTALARIN AĞIZ-DİŞ SAĞLIĞININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2021
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Hastanede yatış, diş fırçalama gibi rutin hale gelmiş olan ağız hijyeni alışkanlıklarını değiştirebilir. Bu çalışmanın amacı 7 günlük hastaneye yatışın hastaların ağız-diş sağlığı durumuna etkisini değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Bu çalışma, yatan hastalarda yapılan gözlemsel bir çalışmadır. Başlangıçta (hastaneye yatışının ilk 24 saati) ve 7. günde Plak indeksi (PI) ve tükürük S. mutans seviyesi ölçüldü. Çalışmaya ardışık yedi günden fazla süre yatacak olan 20 hasta dahil edildi. Bulgular: Yirmi hastanın başlangıçta medyan PI’i 1.5(03) iken 7. Günde medyan PI 2.0(03)’dür (p=0.005). Başlangıçta yüksek S. mutans seviyesine sahip hastaların oranı (>5x 105 CFU⁄mL) %50 iken 7. Günde bu oran %20 artarak %70’e yükselmiştir (p=0.333). Sonuç: PI ve tükürük S. mutans seviyesi ile değerlendirilen ağız-diş sağlığı, 7 gün hastanede yatış süresinde kötüleşti. Anahtar kelimeler: Dental plak indeksi, Streptokokus mutans, Yataklı tedavi Evaluation of Oral Health of Patients Under Hospitalization Period ABSTRACT Aim: Hospitalization period may change oral hygiene habits that have become routine like brushing teeth. The aim of this study to evaluate the oral health status of hospitalized patients because of changing routine oral health habits in days of staying hospital. Material and Methods: This is an observational study in patients. Plaque index (PI) and saliva S. mutans level at baseline (first 24 hours of hospitalization) and on day 7 was measured to evaluate if there are some retrogression of oral health status. Twenty patients who were hospitalized for more than seven consecutive days were included in the study. Results: The median PI of 20 patients at baseline was 1.5( 03) and on Day 7 the median value was 2.0(03) (p = 0.005). While the proportion of patients with a high level of S.mutans (> 5x 105 CFUmL) was 50% at baseline, on the 7th day, this rate increased by 20% to 70% (p = 0.333). Conclusion: Oral health, assessed through PI and saliva S. mutans level deteriorated during 7 day hospitalization, and coused significant retrogression of oral health status. Key words: Dental Plaque Index, Hospitalization, Streptococcus mutans

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.415
Atıf : 2.072
Current Research in Dental Sciences