Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Tam otomatik otopark sistemlerinde operasyonel planlama ve kontrol problemleri üzerine bir inceleme
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şehirlerde hızla artan nüfusun yanında çeşitli ekonomik ve sosyal gelişmeler, araç sayısında ciddi bir artışa neden olmuş ve bu durum, şehirlerde park yeri sorununu önemli bir gündem haline getirmiştir. Özellikle kalabalık şehirlerdeki sınırlı boş alanlar göz önüne alındığında, geniş alanlara ihtiyaç duyan geleneksel otoparklar (açık alan otoparkları, katlı otoparklar vb.) ihtiyacı karşılama konusunda çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Bu sebeple, teknolojik gelişmelerin de yardımıyla hem yatay hem de dikey alanın daha etkin kullanılmasını sağlayan çeşitli otopark sistemleri geliştirilmiştir. Özellikle son yirmi yılda, sensör teknolojisinin kullanıldığı ve park işlemlerinin otomatik taşıyıcılarla (asansör, konveyör, robot vb.) gerçekleştirildiği Tam Otomatik Otopark Sistemleri (TOOS) yeni nesil otopark sistemleri olarak karşımıza çıkmaktadır. TOOS’ler, tasarımları ve kullandıkları teknolojiler sayesinde park yeri sorununa etkili ve çevre dostu bir çözüm sunmaktadır. Bununla birlikte sistemin etkinliğini/verimliliğini operasyonel anlamda ele alan akademik çalışmalara hala ihtiyaç duyulmaktadır. Nitekim konuyla ilgili literatür incelendiğinde, TOOS'lerin tasarımı ve TOOS’lerde kullanılacak teknolojilerle ilgili çok sayıda çalışma olmasına rağmen, TOOS'lerin operasyonel planlama ve kontrol problemlerini konu alan çalışmaların az sayıda olduğu görülmektedir. Mevcut araştırma kapsamında çeşitli TOOS’ler teknik ve operasyonel açıdan incelenmiş ve operasyonel etkinliği/verimliliği arttıracak potansiyel araştırma/çalışma alanları ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A review of operational planning and control problems in fully automated parking systems
2020
Yazar:  
Özet:

In addition to the rapidly growing population in cities, various economic and social developments have led to a serious increase in the number of vehicles, which has made the problem of parking in cities an important agenda. Given limited empty spaces, in crowded cities, traditional parking spaces that require large spaces (open spaces parking, floor parking, etc.) It is often insufficient to meet the needs. Therefore, with the help of technological developments, a variety of parking systems have been developed to make the use of both horizontal and vertical areas more efficient. Especially in the last twenty years, sensor technology has been used and parking processes with automatic carriers (lift, carriers, robots, etc.) The full-automatic parking system (TOOS) is the new generation of parking systems. Toos, thanks to its designs and technologies they use, provides an effective and environmentally friendly solution to the parking problem. However, academic studies on the effectiveness/efficiency of the system in the operational sense are still needed. In fact, when the literature on the subject is studied, though there is a lot of work on the design of TOOSs and the technologies to be used in TOOSs, it seems that there is a small number of work on the problems of operational planning and control of TOOSs. In the framework of the current research, various TOOSs have been technically and operationally studied and potential research/work areas that will increase operational efficiency/efficiency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 5.672
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi