Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 111
 İndirme 29
YÖNDEŞME KAVRAMI ÇERÇEVESİNDE BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ MEDYA VE İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİNİN TELEVİZYON İZLERKEN SOSYAL MEDYA KULLANIM DURUMLARI
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Günümüzün ilerleyen teknolojisi kitle iletişim araçlarında da kendini göstermiştir. Geleneksel kitle iletişim araçlarını günümüzdeki teknolojiden ayıran en önemli özelliği aynı anda birden farklı teknolojiyi kullanabilme imkânını sunmasıdır. Yöndeşme olarak adlandırılan sürecin bir parçası olan bireyler bu kavramı bilmese de aslında tamamen yöndeşik yaşamaktadır. İlerleyen teknoloji sayesinde yeni kullanım araçlarının ve yöntemlerinin de ortaya çıkması, üzerinde çalışmayı da önemli hale getirmiştir. Bu çalışmada her alanda yaşanan yöndeşmenin sadece kitle iletişim araçlarındaki durumundan bahsedilecektir. Her ne kadar televizyon daha eski bir kitle iletişim aracı olsa da televizyon izlerken sosyal medyayı kullanmak çalışmanın ana konusunu oluşturmaktadır. Ayrıca bu durumu, Bingöl Üniversitesi, medya ve iletişim öğrencilerinin televizyon izlerken sosyal medyayı kullanıp kullanmama durumları üzerinden de açıklamak çalışmanın bir diğer konusudur. Çalışmada, anket toplama tekniğinden faydalanılmıştır. Hazırlanan anket, Bingöl Üniversitesi Medya ve İletişim Programı’nda okuyan ikinci sınıf öğrencilerine uygulanmıştır. Toplamda 45 öğrenciye ulaşılmış 5 anket doğru şekilde cevaplandırılmadığı için çalışma kapsamına alınmamıştır. Çalışma sonuçlarında her öğrencinin mutlaka içerik paylaşımında bulunduğu, daha çok haber programları paylaştıkları, televizyon izlerken genellikle sosyal medyayı da aktif kullandıkları gibi sonuçlara ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.641
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)