Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 23
İRAN İSLAM DEVRİMİ ÖNCESİ VE SONRASINDA TÜRKİYE İRAN EKONOMİK İLİŞKİLERİNEKİ DÖNÜŞÜM VE BÖLGESEL SİYASATE ETKİLERİ (1979-2011)
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Varşova paktı (SSCB) ve Kuzey Atlantik ittifakının (NATO) var olduğu iki kutuplu bir dünyada İran da gerçekleşen (1979) İslam devrimi eş zamanlı denebilecek bir zamanda (1980) Türkiye’de de askeri darbe gerçekleşmiştir. Bu her iki olayın sonucu olarak, iç ve dış siyasetler yeniden şekil almaya başlamıştır. Kuzey Atlantik İttifakının bir üyesi olarak Türkiye ittifaka bağlı kalarak "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" şiarını/ ilkesini İran ise (NATO) İttifakının en etkin üyesi olan A B D ile ekonomik ve siyasi ilişkilerini kopararak ve Varşova paktı ile ilişkilerini yeniden düzenleyerek "Ne Şarki Ne Garbi Cumhuri ye İslami"/ (Ne Doğu Ne Batı İslam Cumhuriyeti) şiarı/ ilkesi ile iki kutuplu bir dünyanın dışında bir model inşa etme yoluna gitmiştir. İran devriminin ilk yıllarına denk gelen ve 8 yıl süren İran Irak savaşı sırasında Türkiye İran ekonomik ve ticari ilişkileri yeni bir boyut kazanmış ve takip eden yıllarda da dalgalı bir seyir gözlenmiştir. Bu çalışmada islam devrimi öncesi ve sonrası Türkiye İran sosyo- ekonomik ilişkilerinin boyutuna değinilecek ve Ortadoğu coğrafyasında son yıllarda yaşanan gelişmeler/değişimler de göz önüne alınarak bu coğrafyada önümüzdeki dönemlerdeki muhtemel etkileri irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.662
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)