Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 154
 İndirme 38
 Sesli Dinleme 1
Sevakin Adası ve Türkiye’nin Afrika Politikası
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Sevakin Adası, Kızıldeniz’in batı sahilinde, doğu ticaret yolları üzerinde bulunan küçük bir ada olup, tarih oyunca Kızıldeniz’in en işlek limanlardan da biri olmuştur. Hicaz, Hint Okyanusu, Mısır ve Afrika içlerindeki ticarette bir antrepo olarak faaliyette bulunmuştur. Ada tarihin her döneminde bölge ticareti için oldukça stratejik bir konumda olmuş, okyanusları Kızıldeniz üzerinden Afrika’ya bağlayan bir kapı görevi görmüştür. Ada, 1513’te Portekizlilerin eline geçmiştir. 16. Yüzyılda Osmanlı idaresine giren ada, 1555’te Habeş Eyaleti teşkil edilince Sevakin, eyaletin merkez sancağı yani eyalet merkezi olmuştur. Osmanlı Devlet idare taksimatında önceleri Habeş eyaletine bağlıyken, 1848’de Cidde’ye bağlanmıştır. 1865’te Mısır’ın burayı denetimi altına almasıyla Mısır Sudanı toprakları arasında yer almıştır.16. yüzyılda Osmanlı idaresine giren Sevakin Adası yaklaşık 20.yüzyıla kadar statüsünde çeşitli değişiklikler olmasına rağmen Osmanlı Sultanı’nın himayesinde kalmıştır. Ada’nın tarihinde en güçlü ve en refah seviyesi Osmanlı hakimiyetindeki dönemde olmuştur. Ada, günümüzde de jeopolitik ve jeostratejik önemini korumakla birlikte, hem Kızıldeniz’den geçen deniz ticaretini hem de Doğu Afrika ve Hicaz bölgesinin kontrolü için son derece önemli bir noktada yer almaktadır. Bu çalışmada Sevakin adasının jeopolitik ve jeostratejik önemi tarihsel olarak günümüze kadar incelenmiş ve Türkiye ile ilişkileri ele alınmıştır

Anahtar Kelimeler:

Sevakin Adası ve Türkiye’nin Afrika Politikası
2019
Yazar:  
Özet:

Sevakin Island is a small island located on the western coast of the Red Sea, on the east trade routes, and has been one of the most busy ports of the Red Sea. Hicaz has operated as an enterprise in trade within the Indian Ocean, Egypt and Africa. The island has been in a very strategic position for trade in the region in every period of history, serving as a gateway that connects the oceans to Africa through the Red Sea. The island was passed into the hands of the Portuguese in 1513. 16 is. The island, which entered the Ottoman administration in the century, when the Habeş state was formed in 1555, Sevakin became the state's central sanctuary, the state's center. The Ottoman State administrative taxation was first linked to the Habeş state, while in 1848 it was linked to Cidde. In 1865, when Egypt took control of the land, it was among the territories of the Sudan. Sevakin Island, which entered the Ottoman administration in the century, had various changes in its status until approximately the 20th century, but remained under the protection of the Ottoman Sultan. The strongest and most prosperous level in the history of the island was in the period of Ottoman domination. Although the island today retains its geopolitical and geostrategic importance, it is at an extremely important point for both maritime trade through the Red Sea and the control of Eastern Africa and the Hicaz region. In this study, the geopolitical and geostrategic importance of Sevakin Island has been historically examined and the relations with Turkey have been discussed.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.579
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)