Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 126
 İndirme 50
Sosyal Bilgiler Öğretiminde Öğrenme Stiline Göre Yapılan Eğitim Faaliyetlerinin Öğrencilerin Kavramsal Gelişim Sürecine Etkisi
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Birçok araştırmacı ve düşünür öğrenmenin önemini vurgulamışlardır. Çoğu eğitimciye göre anlamlı öğrenmenin gerçekleşmesi için kavramlar arasında ilişki kurmak gereklidir. Bu çalışma; öğrenme stillerinin Sosyal Bilgiler dersi öğretiminde kullanılmasının öğrencilerin kavramsal gelişimi üzerindeki etkisini araştırmayı amaçlamaktadır. Çalışmanın evrenini İstanbul İli Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Atikali İlkokulu’nda öğrenim gören 112 ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Öğrenciler araştırmacı tarafından deney grubu ve kontrol grubu şeklinde ikiye ayrılarak çalışma yürütülmüştür. İlk önce öğrencilere “Marmara Öğrenme Stilleri Ölçeği” uygulanmıştır. Daha sonra araştırmacı tarafından hazırlanan “Kelime İlişkilendirme Testi” ön test olarak uygulanmıştır. Kelime İlişkilendirme Testi oluşturulurken Sosyal Bilgiler Öğretim Programı’nda bulunan 4. sınıf “İnsanlar, Yerler ve Çevreler” öğrenme alanındaki giriş, geliştirme ve pekiştirme düzeyinde kazandırılması planlanan on iki kavram kullanılmıştır. Yedi hafta boyunca deney grubunda öğrenme stillerine göre hazırlanan ders planlarına uygun ders işlenirken kontrol grubunda ders kitabı takip edilerek ders işlenmiştir. Daha sonra “Kelime İlişkilendirme Testi” son test olarak uygulanmıştır. Toplanan nicel verilerin analizinde SPSS 18.0 kullanılmıştır. Deney ve kontrol grubundaki öğrencilerin Kelime İlişkilendirme Testi son test sonuçlarının “bağımsız t testi” sonuçlarına göre anlamlılığı incelenmiş ve son test sonuçları arasında deney grubu lehine anlamlı farklılaşma saptanmıştır. Deney grubunda yer alan öğrencilerin başarı ortalaması kontrol grubundaki öğrencilere göre daha yüksek gerçekleşmiştir. Bu durum araştırma kapsamında uygulanan programın etkili olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Educational Activities Performed According To The Learning Style In Social Information On The Student's Quarantine Development Processor
2019
Yazar:  
Özet:

Many researchers and thinkers have emphasized the importance of learning. According to most educators, it is necessary to establish a relationship between the concepts in order to realize meaningful learning. This study aims to investigate the impact of the use of learning styles in the teaching of Social Information lessons on the student's conceptual development. The universe of study is formed by 112 primary school fourth-class students studying at the Atikali Primary School associated with the National Education Directorate of Fatih Province of Istanbul. Students are conducted by the researcher by dividing the study into two in the form of a experimental group and a control group. First, students were applied to the "Marmara Learning Styles Scale". The "Call Relationship Test" prepared by the researcher was then applied as a preliminary test. During the creation of the Word Relationship Test, the fourth class "People, Places and Environments" in the Social Information Teaching Program has used twelve concepts that are planned to be obtained at the level of entry, development and strengthening in the learning field. For seven weeks, the course was processed according to the curriculum prepared according to the learning styles in the experimental group while the course was processed following the curriculum in the control group. Then the "Call Relationship Test" was applied as the last test. SPSS 18.0 is used in the analysis of the collected quantum data. The significance of the results of the final test of the students in the experiment and control group was studied according to the results of the "independent t test" and a significant differentiation between the results of the final test was found in favour of the experiment group. The average success rate of students in the experimental group was higher than the average success rate of students in the control group. This situation shows that the program implemented within the research framework is effective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.089
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini