Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 87
 İndirme 33
KAOS TEORİSİ, BİLGİ TEORİSİ VE ENTROPİ YASASININ 20. YÜZYIL MÜZİK SANATINA ETKİLERİ
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Müzik sanatı ağırlıklı olarak 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren diğer sanat dalları ve farklı disiplinlerle etkileşimde olmuş, modernizmle birlikte, bu etkileşim giderek disiplinlerarasılığa dönüşmüştür. Bilim ve teknolojinin ilerlemesi var olan sanat dallarının çoğu zaman değişim göstermesine ya da yeni sanat dallarının ortaya çıkmasına neden olmuştur. Bilişim teknolojisinin giderek artan bir hızla gelişmesi iletişim, bilgi edinme, ifade vb. alanlarda sınırları ortadan kaldırmıştır. Kuramın, toplumsal eleştirinin ve bilinçdışının yerini teknoloji almıştır (Kuspit, 2018: 119). Sanatın geldiği nokta estetik algının da değişmesine neden olmuş, bunun yanında sanat, sanatçı odaklı olmaktan çok dinleyici ya da izleyici odaklı bir yöne evrilmiştir. Müzik sanatında kompozitörler, yeni besteleme teknikleri arayışına girmişler, ilerleyen süreçte, bireysel metotlarını oluşturmuşlardır. Bu makalede, kaos teorisinin, bilgi teorisinin ve termodinamiğin ikinci yasası olan entropinin 20. yüzyıl müzik sanatı üzerindeki etkileri, John Cage’in eserleri örneklendirilerek incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Chaos Theory, Theory Of Knowledge and Law Of Entropy On 20th Century Art Of Music
2018
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The art of music has predominantly interacted with different fields of art and different disciplines since the second half of the 19th century. In conjunction with modernism, this interaction has evolved into interdisciplinarity. The progress of science and technology has lead to transformation of existing arts or the emergence of new fields of art. The increasing development of information technology has eradicated the limits in the fields of communication, access to information, articulation and the like. Technology has replaced theory, social critique and the unconscious (Kuspit, 2018:119). The new position which art had evolved to, has ingenerated the aesthetical perspective. Besides, art has evolved to a path focused on the listener or viewer rather than the artist. Within the art of music, composers have started to seek new composition techniques. Over time, they have established their individual methods. In this article, the effects of chaos theory, theory of knowledge and entropy – the second law of thermodynamics – on 20th century art of music will be examined through the exemplification of John Cage’s works.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.715
Asos Journal