Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 61
 İndirme 18
DNR TABANLI ÖĞRETİME GÖRE MATEMATİK ÖĞRETMEN ADAYLARININ İSPAT ŞEMALARININ İNCELENMESİ
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı 2011-2012 öğretim yılında bir devlet üniversitesinin ilköğretim matematik öğretmenliği programında öğrenim gören birinci ve son sınıf öğretmen adaylarının problem çözerken kullandıkları ispat şemalarını belirlemek ve ayrıca birinci ve son sınıf matematik öğretmen adaylarının kulladığı ispat şemaları arasında anlamlı bir farklılık olup olmadığını araştırmaktır. Çalışma toplam 135 öğretmen adayı ile yürütülmüştür. Mevcut durum betimlendiğinden dolayı tarama modeli kullanılmıştır. Öğrencilere genel matematik dersine yönelik, sınıf seviyelerine uygun 5 problem sorulmuş ve bu sorulara verdikleri yanıtların dışsal, deneysel ve analitk ispat şemalarından hangisine ait olduğu belirlenmiştir. İspat şemalarının belirlenmesinde Harel ve Sowder (1998) tarafından oluşturulan sınıflama kullanılmıştır. Verilerin analiz sürecinde, ispat şemalarının özellikleri göz önünde bulundurularak ilköğretim matematik öğretmen adaylarının problemlere ilişkin çözümleri değerlendirilmiş ve dışsal, deneysel, analitik ve boş olmak üzere dört kategori başlığı altında toplamıştır. İspat şemalarına ilişkin yüzde frekans tablosu oluşturularak sütun grafiği çizilmiştir. Sınıf seviyesine göre öğretmen adaylarının kullandığı ispat şemalarında anlamlı bir farklılık olup olmadığı t testi yapılarak incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar öğretmen adaylarının ispat şemalarının her çeşitini (dışsal, deneysel, analitik) kullandığını göstermektedir. Ayrıca sınıf seviyesi açısından öğretmen adaylarının kullandığı deneysel ve analitik ispat şemalarında anlamlı bir farklılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Birinci sınıf matematik öğretmen adaylarının en çok deneysel ispat şemasını son sınıf öğretmen adaylarının ise daha çok analitik ispat şemasını kullandığı tespit edilmiştir. Araştırma sonunda elde edilen verilerden yola çıkılarak önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

review of the evidence schemes of math teacher candidates according to dnr based teaching
2013
Yazar:  
Özet:

the purpose of this study was to determine the evidence schemes that a state university was used when studying at the primary school math teacher program, and also researching whether the first and final class math teacher candidates are a meaningful difference between evidence schemes evidenced by the first and final class mathematical teacher candidates, the study was carried out with a total of 135 teachers, as the current situation was expected, the screening model was used to students in accordance with the class levels for the general mathematical course, 5 problems were asked, and the candidates who have given these questions were determined by the external experimental and analyst schemes of external schemes, and the candidates were determined by the analytical schemes of the experimental classes in the research schemes of the research schemes of the research schemes of the first class, and the research schemes, and the research schemes used in accordance with the research schemes

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Preservice Mathematics Teachers’ Proof Schemes According To Dnr Based Instruction
2013
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the types of the proof schemes used in the proof process by freshman and senior elementary pre-service mathematics teachers who are students at public university in 2011-2012 academic year and also to examine whether there is any difference between proof schemes used by freshman and senior elementary pre-service mathematics teachers. The sample of the study consists of 135 elementary pre-service mathematics teachers. Because the actual state is investigated descriptive method is used. 5 problems are asked and answers are classified according to proof schemes. Classification designed by Harel and Sowder (1998) is used. In the analysis process, answers of elementary pre-service mathematics teachers are evaluated according to proof schemes’ properties and classified into 4 categories; external, empirical, analytical, and empty. Percentage frequency tables of proof schemes prepared and bar chart is drawn. Also, it is analyzed that whether there is a significant difference between proof schemes according to class levels or not by using t test with a statistical programme. Results indicated that all proof scheme types (external, analytical, empirical) are used by the students. Also, empirical schemes are mostly used by freshman elementary pre-service mathematics teachers and analytical schemes are mostly used by senior elementary pre-service mathematics teachers. Suggestions made according to results of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.406
The Journal of Academic Social Science Studies