Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 55
 İndirme 20
2017 Referandumunda Genç Seçmenlerin Siyasal Tercihlerine İlişkin Bir İnceleme: Fırat Üniversitesi Örneği
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Yarı doğrudan demokrasinin araçlarından biri olan referandum ülkemizde 16 Nisan 2017 tarihinde yedinci defa gerçekleştirilmiştir. Bu anlamda referandum ülkemizde nadir olarak gerçekleştirilen bir demokratik uygulamadır. Referandumlar bir seçim olarak değerlendirilmese dahi sonuçta seçmenler referandumda bir siyasal tercihte bulunmaktadırlar. Özellikle ülkemizde referandumlar siyasi partilerin kampanyaları ile adeta bir siyasal seçim atmosferinde yaşanmaktadır. Bu çerçevede, referandum süreçlerinde siyasal davranış konusu önemle üzerinde durulan konulardan biri olmaktadır. Ancak, buna rağmen referandumlarda siyasal davranışa ilişkin çalışmalar oldukça sınırlıdır. Referandum sürecinin ve sonrasının önemli tartışma konularından biri gençlerin referandumda nasıl bir siyasal tercih ortaya koyduğudur. Genç seçmenler içerisinde üniversite gençliği önemli bir bölümü oluşturmaktadır. Bu anlamda, üniversite gençliğinin 2017 referandumuna ilişkin bakışını ve siyasal tercihlerini belirlemek amacıyla yapılan bu çalışmada alan araştırması yöntemi uygulanmıştır. Fırat Üniversitesi’nde farklı fakültelerde ve meslek yüksekokullarında eğitim gören 450 öğrenci ile yüz yüze anket tekniği ile görüşülerek elde edilen bulgular analiz edilerek, üniversite gençliğinin referandumdaki siyasal tercihlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur. Elde edilen bulgulara göre, üniversite gençliğinin önemli bir bölümü siyasete orta düzeyli ilgi duyduğu, siyasal katılımının ise izleyici düzeyinde olduğu belirlenmiştir. Üniversite gençliği referandum sürecinde, olası bir genel seçimde oy vermeyi düşündükleri partilerin süreçteki pozisyonları çerçevesinde bir siyasal tercih ortaya koymuşlardır. Yine üniversite gençliğinin siyasete ilgi düzeyi de bu süreçte önemli bir faktör olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Investigation On Political Preferences Of Young Voters For 2017 Referendum: Firat University Sample
2017
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The referendum, one of the instruments of semi-direct democracy, was held for the seventh time on 16 April 2017 in our country. In this sense, referendum is a rare democratic exercise in our country.Even if the referenda are not considered as an election, voters in the end have a political preference in the referendum. Especially in our country, referendums are being held in a political election atmosphere with the campaigns of political parties. In this framework, political behavior in the referendum process is one of the issues that are emphasized. Nonetheless, the work on political behavior in referendums is rather limited. One of the important debates in the referendum period and the post-election period is how young people have expressed a political preference in the referendum. University youth is an important part of young voters. In this sense, field study method was applied in this study which was done in order to determine the view of university youth on 2017 referendum and political preferences. The findings of the faculty interviewed with 450 students at different faculties and vocational colleges in Fırat University were analyzed and the evaluations of the university youth about the political preferences in the referendum were made. According to the findings, it is determined that a significant part of the university youth is interested in medium level politics and political participation is at audience level. In the youth referendum process, university youth have put forth a political preference within the process positions of the parties that they would not vote in a possible general election. Again, the level of political interest of university youth has been identified as an important factor in this process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 47.329
Turkish Studies