Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 116
 İndirme 25
Karaca Oğlan'ın Şiirlerinde Hayvan İsimleri
2015
Dergi:  
Zeitschrift für die Welt der Türken
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada hayvan isimlerinin dilimiz ve kültürümüzdeki öneminden bahsedildi. Daha sonra Karaca Oğlan şiirlerinde geçen hayvan isimleri tek tek tespit edilerek kaç farklı şiirde kaç defa geçtiği belirtildi. Bazı isimleri âşığın hangi amaçla kullandığına değinildi. Her farklı hayvan ismi için şiirlerden bir dörtlük veya iki satır örnek gösterildi. Karaca Oğlan şiirlerinde geçen fakat günümüzde çok az kullanılan veya hiç kullanılmayan; aşkar, bahrî, balaban, boz, beserek, ceran (ceren, ceyran), eke, ergeç, hecin, ibicek, ispir, kır, köşek, kuzgun, maral, maya, öşek, pervane, pohur, sağmal, seyfi, sığın, şahbaz, taylak, turaç, tutu (dudu), yoz gibi hayvan isimleri tanımlandı. Ayrıca bu çalışmada hayvanların hangi özellikleriyle şiire konu olduğu ve şiirde bu isimlerin hangi görevleri üstlendiği ortaya konmaya çalışıldı. In this study, the importance of animal names in our language and culture was mentioned. Then, the animal names in Karaca Oglan poems were detected one by one and reported in detail as in how many of the poems and how many times they are seen. Aşık's purpose of using certain animal names was also stated. Seen in Karaca Oglan poems however rarely or never used today, the animal names; askar, bahrî, balaban, boz, beserek, ceran (ceren, ceyran), eke, ergeç, hecin, ibicek, ispir, kır, köşek, kuzgun, maral, maya, öşek, pervane, pohur, sağmal, seyfi, sığın, şahbaz, taylak, turaç, tutu (dudu), yoz… were detected and given meaning with the purpose of retrieval. In this study names of animals will be classified by taking in to considerationof their some features and will focus on how to use aspects of the animal names by poems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Zeitschrift für die Welt der Türken

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.128
Atıf : 4.470
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini