Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 89
 İndirme 43
Türkiye'nin Güney Kafkasya Ülkeleri ile Finansal Bağları ve Bölgedeki Ticari Varlığı
2017
Dergi:  
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kafkas Sıradağlarının güneyinde yer alan Azerbaycan, Gürcistan, Dağlık Karabağ, Ermenistan ve Nahçivan’ı kapsayan bölge “Güney Kafkasya” olarak bilinir. Bu bölge, Asya ile Avrupa arasında transit ticaret yollarının kesiştiği yer olup, aynı zamanda bir enerji koridoru bölgesidir. Jeopolitik ve stratejik önemi sebebiyle soğuk savaş sonrası bu topraklar, küresel ve bölgesel aktörlerin odağı haline gelmiştir. Artan enerji ihtiyacı ve bölge halkları ile tarihsel, kültürel, dinsel ve dilsel bağlarının etkisiyle Türkiye’nin dikkatinin üzerinde olduğu bir bölgedir. Enerjiye olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Petrol, doğalgaz ve tüm alternatif enerji kaynaklarının bulunduğu bölgeler ve bu enerji kaynaklarının transferini sağlayan ülke coğrafyaları, uluslararası platformda kilit noktaları olarak görülmektedir Türkiye, bölge ülkelerinde ticaret atmosferinin oluşmasında potansiyel bir role sahiptir. Son on yıldan bu yana Türkiye için Azerbaycan ile gerçekleştirdiği ekonomik ilişki, diğer Güney Kafkasya ülkeleri ile olan ekonomik ilişkiden daha önemlidir. Türkiye Azerbaycan’ın yanı sıra, Gürcistan’la da iyi ekonomik ve ticari ilişkilerine devam etmektedir. Bu yapbozun eksik parçası ise Ermenistan’dır. Çalışmada, Güney Kafkasya ülkelerinin serbest piyasa ekonomilerine geçişi sonrası Türkiye ile olan ticari ilişkileri, ikincil verilere dayanarak ampirik olarak incelenmiştir. Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan tarihsel gelişimlerinin ekonomiye yansımaları, dış ticaretleri ve Türkiye ile ticaretleri araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 602
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini