Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 152
 İndirme 23
Ayla Çınaroğlu’nun “şiir Gemisi” Adlı Kitabının Dil ve Anlatım Açısından İncelenmesi
2018
Dergi:  
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çocuklara yönelik hazırlanan metinlerin kendine özgü işlevleri ve öğeleri vardır. Dil ve anlatım bu öğelerin arasındadır. Dil becerisinin gelişimi için metinlerin dil ve anlatım bağlamında bazı ilkelere sahip olması gerekir. Bu ilkeler, çocukların söz varlığının zenginleşmesine ve dilin anlatım olanaklarını kavramalarına yardımcı olur. İlkeler konusunda şiirlerin diğer metin türlerinden ayrı bir yeri vardır. Bu nedenle araştırmada Türkçe öğretimi süreci de dâhil olmak üzere çocuklara sunulan şiirlerin dil ve anlatımının nasıl olması gerektiği tartışılmıştır. Araştırmanın amacı, Ayla Çınaroğlu’nun “Şiir Gemisi” adlı kitabının dil ve anlatım açısından incelenmesidir. Dil ve anlatım, metinlerin seslendiği yaş düzeyindeki çocukların dil gelişim özelliklerini gözeten bir anlayışla yapılandırılmalıdır. Mecaza dayalı söz sanatları yer almalı ancak çocuk okuru zorlamamalı, anlamı sıkıcılığa ya da imgeye boğacak biçimde olmamalı; ölçülü kullanılmalıdır. Araştırmada Ayla Çınaroğlu’nun “Şiir Gemisi” adlı yapıtı dil ve anlatım özellikleri açısından incelenmiş, kuramsal bilgiler örneklerle somutlaştırılmıştır. Nitel olan bu çalışmada, kaynak taraması yapılmıştır. Şiir Gemisi kitabına ilişkin veriler de doküman incelemesi yoluyla toplanmış ve “içerik çözümlemesi” ile çözümlenmiştir. Çınaroğlu’nun Şiir Gemisi’nde çocuğa göreliği gözeten bir anlayışla ve imgesel bir anlatımla şiirlerini okurlara sunduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi
Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim (TEKE) Dergisi