Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 49
 İndirme 25
Platon’dan Rousseau’ya Baris Dusuncesinin Evrimi
2016
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlunun hayatını huzur ve güven içinde sürdürebilmesi için oldukça önemli bir yere sahip olan barış, günümüzde üzerinde en çok konuşulan ve tartışılan konuların başında gelmektedir. Dünün ve bugünün dünyasında barışın insan toplulukları arasındaki durumu, sosyal bilimlerin temel araştırma alanlarından biridir. Bununla birlikte insan hayatı için önemli bir yer teşkil eden barış sorunsalı, düşünce tarihi boyunca filozofları da meşgul etmiştir. Düşünürlerin barış hakkındaki düşünceleri onların temel felsefe karakterleriyle ilintili olmakla birlikte, dönemin hâkim düşünce tarzı ve siyasi yapısı ile etkileşim halinde olduğu gözden kaçmamaktadır. Öyle ki İlkçağ’da Platon ve Aristoteles’in barış anlayışları, dönemin siyasi konjonktürü ile yakından ilgilidir. Ortaçağ düşüncesinde ise barış teorileri dinî bir içerikle kaleme alınırken, Yeniçağ’la birlikte doğal hukuk, politik güç ve sözleşmeci kuram gibi konular, barış teorilerinin oluşmasında etkili olmaya başlamıştır. Bu çalışmanın amacı İlkçağ’dan Yeniçağ’a kadar olan felsefe tarihi içindeki barışla ilgili düşüncelerin nasıl evrildiğini okuyucuya sunmaktır. Bu çerçevede barışı temellendirme konusunda hangi faktörlerin etkili olduğu ve geleneksel çizgiden ayrılan teoriler olup olmadığı analiz edilecektir. 

Anahtar Kelimeler:

Null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 3.838
2023 Impact/Etki : 0.645
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi