Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 80
 İndirme 36
Regional Inequalities In Turkey: Post 2001 Era
2015
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract enThis paper examines the path of the regional inequalities in Turkey for the post 2001 period. After the financial turmoil and the sharp downturn in the economy in 2001, Turkey managed to sustain 3.6 % real per capita GDP growth between 2002 and 2014. Even the increase in the GDP is remarkable the way that the growth is distributed at the regional scale is questionable. Originating from the concern on the ability of Turkish regions to equally benefit from the economic growth, regional inequalities are evaluated via regional wage income differences at NUTS II disaggregation for the 2003-2008 period. Even initial set of analysis point out a fall in the regional wage income gaps, a careful interpretation indicate the persistence of the heterogeneous pattern coming from the pre-2001 period. Analysis covering all industries indicates that, out of the 26 sub-regions, 5 of the NUTS II regions in the eastern Turkey move to a group of regions with lower wage income during the 2003-2008 period. Meanwhile neither the high wage region clusters nor the outlier regions acting as geographic transitions do realize a significant movement within the distribution. Results are much or less consistent for manufacturing production as well. In general findings underline a period of ongoing polarization in the wage income at NUTS II level during the post 2001 period in Turkey. Additionally results also highlight the non-randomness of this polarization even at NUTS II disaggregation which once more points out that spatial dependence and spatial heterogeneity works together in Turkey

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 162
Atıf : 425
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini