Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 79
 İndirme 31
Xı. yüzyılda Bizans-norman İlişkilerine Bakış
2012
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bizans’ın 1025-1081 yılları arasındaki buhranlı döneminden sonra, I. Aleksios’un tahta çıkması ve İmparatorluğun güçlü bir idareciye kavuşması Bizans adına önemli bir gelişmeydi. İmparator I. Aleksios döneminde Bizans’ı uğraştıranönemli iki tehlike ise Norman ve Türk tehdidi oldu. Bu makalede XI. yüzyılda ve ağırlıklı olarak İmparator I. Aleksios Komnenos döneminde İmparatorluğunçok mücadele ve münasebette bulunduğu unsurlardan biri olan Normanlar ile ilişkisi incelenecektir. Bizans İmparatorluğu’nun Normanlarla münasebetine, onları Bizans ordusuna ücretli asker olarak alma veyahut evlilik yoluyla onları kendi yanına çekip İmparatorluğu tehdit eden Norman tehlikesini bu şekilde ortadan kaldırmasına değinilecektir. Ayrıca Bizans’ın Balkanlarda Peçenek ve Kumanlarla; Anadolu’da ise Selçuklularla mücadele ettiği ve batı sınırında da Güney İtalyalı Normanlara karşı savaştığı sırada, içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için, ikili bir siyaset izleyerek, Türklerle anlaşma yapmasına; Türklere karşı mücadelede ise Normanlarla işbirliği içinde bulunmasına yer verilecektir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Tarih İncelemeleri Dergisi
Tarih İncelemeleri Dergisi