Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 71
 İndirme 19
Türkiye’de Çalışan Yoksulluğunun Genel Görünümü
2012
Dergi:  
Sosyal Güvence
Yazar:  
Özet:

Bu makalede çalışan yoksulluğunun genel bir değerlendirmesi yapılmıştır. Bu kapsamda literatürde yer verilen tanımlar incelenmiş ve yapılan bazı çalışmalara temas edilmiştir. Çalışan yoksulluğuna ilişkin kabul görmüş ortak bir tanım yoktur. Uluslar arası kuruluşlar farklı ölçütleri referans alabilmektedir. Bu çalışmanın temel amacı ülkemizdeki çalışan yoksulluğunun 2002 ila 2009 yıllarındaki boyutunun belirlenmesi, çalışan yoksulların işteki durum ve sektöre göre durumunun incelenmesidir. Çalışan yoksulluğuna ilişkin ülkemizde ayrı bir veri tutulmadığından sadece Hanehalkı Bütçe Anketinin toplulaştırılmış sonuçları irdelenmiştir. Buna göre işteki duruma ve sektöre göre yoksulluk analizi yapıldığında ülke genelindeyüksek yoksulluk oranları; işteki duruma göre ücretsiz aile işçilerinde, sektöre göre tarım sektöründe ve kent-kır ayrımına göre kırsal kesimde görülmektedir. Hizmet ve sanayi sektöründe ülke genelindeki yoksulluk oranı kentsel kesime yakınken tarım sektöründe kırsal kesime yakındır. En düşük yoksulluk oranları işveren kesiminde görülürken bunu ücretli-maaşlı kesim takip etmektedir. Kırsal kesimdeki yoksulluk oranları kentteki yoksulluk oranlarının iki ila dört katıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Sosyal Güvence

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 111
Atıf : 430
Sosyal Güvence