Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Determination Of Recreation Area Using Demands : Erzincan City Sample
2016
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Kentsel ve kırsal rekreasyon alanlarında kişilerin gereksinimleri, istek ve önerilerinin değerlendirilmesi, planlama kararlarına altlık oluşturması amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Erzincan kentinde yer alan farklı özelliklere sahip 5 adet rekreasyon alanında 2013 - 2014 yılı ocak ayları arasında anket çalışması yürütülmüştür. Yapılan 650 adet anketten 524 kadarı değerlendirmeye alınmış ve SPSS 21.0 programı ile analiz edilmiştir. Çalışmada, Erzincan kent halkının rekreasyona bakış açısı, alan tercihleri ve rekreasyonel ihtiyaçları incelenmiştir. Anketlerin analizi sonucunda, halkının %92’sinin rekreasyonu bir ihtiyaç olarak gördüğü sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların %36.1’i yürüyüş ve gezinti yapmak, %31.9’u ise piknik yapmak amacıyla rekreasyon alanlarına gitmektedirler. Araştırma istasyonları içinde en fazla ziyaretçi alan yerler doğal peyzaj öğelerine sahip kırsal rekreasyon alanları olup; Ekşisu Mesire Alanı(%45.80) ve Girlevik Şelalesi’dir (%17.60). Erzincan kentindeki rekreasyon alanlarının sayısı kent halkı tarafından genel olarak  (%77.9) yeterli bulunmamaktadır. Rekreasyon alan kullanıcılarının vazgeçilmez ihtiyaçlarının başında; restoran ve kafeteryalar (%51.5), kapsamlı çocuk oyun alanları (%48.3) ve spor alanlarının (%42.4) geldiği tespit edilmiştir. Erzincan kentinde yer alan rekreasyon alanlarında ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için,  yerel yönetimler ve halk temsilcileri ile koordineli çalışan özel planlama ve yönetim birimleri oluşturulması gerekmektedir. Yapılacak planlama çalışmalarında kullanıcıların isteklerinin yerine getirilmesi ve alana özel ihtiyaçların giderilmesine yönelik yaklaşımlar benimsenmelidir. Bu çalışmada elde edilen verilerin ve analiz sonuçlarının; yerel yönetimler, rekreasyon alan planlayıcıları ve peyzaj mimarlarının gelecekteki çalışmalarına ışık tutması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 602
Atıf : 2.314
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini