Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
MÜZİK ÖĞRETMENİ ADAYLARININ BİLİŞÖTESİ ÖĞRENME STRATEJİLERİNİN ÇEŞİTLİ DEĞİŞKENLER AÇISINDAN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, müzik öğretmeni adaylarının bilişötesi öğrenme stratejlerini kullanma düzeylerinin belirlenerek farklı değişkenler açısından incelenmesi amacındadır. Araştırmanın çalışma grubunu, 92 müzik öğretmeni adayı oluşturmaktadır. Araştırma sürecinde veriler araştırmacılar tarafından hazırlanan “Kişisel Bilgi Formu” ve Namlu (2004) tarafından geliştirilen “Bilişötesi Öğrenme Stratejileri Ölçeği” ile toplanmıştır. Kişisel bilgi formunda yer alan maddelerin analizinde betimsel istatistiklerden frekans, ortalama ve standart sapma değerleri kullanılmıştır. Öğrencilerin kişisel özellikleri açısından yapılan ikili karşılaştırmalarda bağımsız gruplar için t-testi kullanılırken ikiden fazla grubun karşılaştırılmasında tek yönlü varyans analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerin analizi sonucunda, müzik öğretmeni adaylarının bilişötesi öğrenme stratejilerini kullanma düzeylerinin orta seviyenin üzerinde olduğu, bu düzeyin cinsiyet, sınıf, yaş ve bireysel çalgı ders saatlerini yeterli bulup/bulmama değişkenleri açısından anlamlı bir farklılık göstermediği belirlenmiştir. Bireysel çalgılarına günlük olarak çalışma sürelerine göre incelendiğinde, öğrencilerin programlı çalışma, ders için önceden hazırlık yapma ve zihinsel olarak derse hazırlanma gibi stratejileri içeren “planlama” boyutunda günde 1-2 saat çalışanlar lehine anlamlı farklılık bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.124
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi