Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
İş Becerikliliğinin Bilimsel Haritalar Tekniğiyle Bibliyometrik Analizi
2023
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Araştırmanın amacı iş becerikliliği hakkında literatürde yapılmış olan çalışmaların bibliyometrik açıdan ele alınarak daha sonra yapılacak çalışmalar için araştırmacılara kavramsal bir çerçeve çizmektir. Yöntem – Nicel araştırma yöntemi ile yapılan araştırmada veriler bibliyometrik analiz ile incelenmiş ve görsel haritalama için VOSviewer programı kullanılmıştır. Araştırma verilerine ulaşmak için Web of Science Core Collection veri tabanından yararlanılmıştır. Veri tabanına “job crafting” olarak giriş yapılmış ve 2001-2022 (2022 ağustos) yılları arasında yapılan 741(makale, bildiri, kitap, makale kritiği) çalışma değerlendirmeye alınmıştır. Bu çalışmalar yazar, atıf sayısı, coğrafi dağılım, yayınların yapıldığı kurum ve anahtar kelime yönünden incelenmiştir. Bulgular – Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre iş becerikliliği hakkında literatüre yayın sayısı açısından en çok katkı yapan yazarın Bakker (57 adet), çalışmalarına en çok atıf alan yazarın Bakker (6003 adet), en çok atıf alan çalışmanın (1887 adet) Wrzesniewski ve Dutton (2001) tarafından Academy of Management Review dergisinde yayınlanan çalışma, en çok yayının yapıldığı ülkenin Hollanda (173) olduğu görülmüştür. Ayrıca yapılan yayınlarda en çok tekrarlanan anahtar kelimenin “job crafting” olduğu tespit edilmiştir. Tartışma – Örgütlerde her geçen gün insan faktörünün öneminin artması ve rekabetin getirdiği verimlilik ve etkinliğin artırılma çabası göz önünde bulundurulduğunda çalışan davranışlarının nedenlerinin ve sonuçlarının bilinmesi yöneticiler ve araştırmacılar için daha da önemli hale gelmektedir. Literatür incelendiğinde iş becerikliliği kavramını konu eden çeşitli yerli ve yabancı çalışmalara rastlanmaktadır. Fakat bu konuda yerli çalışmaların kısıtlı olduğu görülmektedir. Dolayısıyla bu konuda yapılacak çalışmaların yerli literatüre katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis of Business Skills with Scientific Maps Technique
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose - The purpose of the research is to draw a conceptual framework for the researchers for the studies that will be subsequently conducted by the bibliometric perspective of the studies conducted in the literature on business skills. Method - In the research done with the Nicel research method, the data was studied with bibliometric analysis and the VOSviewer program was used for visual maping. Web of Science Core Collection has been used to access the research data. The database was entered as "job crafting" and was taken to the evaluation of 741(Articles, Declarations, Books, Articles Criticism) work done between 2001-2022 (August 2022) years. These studies have been studied by the author, the number of references, the geographical distribution, the institution in which the publications are made and the keyword. According to the findings obtained by the research, the author Bakker (57 pieces), who contributed most to literature on business skills, the author Bakker (6003 pieces), the most referred study (1887 pieces) Wrzesniewski and Dutton (2001) published in the Academy of Management Review magazine, found that the country where the most publication was made was the Netherlands (173). The most frequently repeated keyword in publications is “job crafting”. Discussions - When the increasing importance of human factor is taken into account every day in organizations and the efforts to increase the efficiency and effectiveness of the competition, the knowledge of the causes and consequences of employees’ behavior becomes even more important for managers and researchers. When literature is studied, various domestic and foreign studies on the concept of business skills are found. However, it seems that local work in this area is limited. It is therefore believed that the work on this subject will contribute to local literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.682
İşletme Araştırmaları Dergisi