Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 67
 İndirme 36
Su Stresi Koşulları Altında Fındık Zuruf Kompostu Uygulamalarının Mısır Bitkisinin Gelişim Parametreleri Üzerine Etkileri
2018
Dergi:  
Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, farklı tekstüre (killi tın ve kumlu tın) sahip topraklara değişik oranlarda zuruf kompostu uygulanmış (0, 3 ton da-1, 6 ton da-1, 8 ton da-1) ve su noksanlık stresi (tarla kapasitesinin %75’i, %50’si ve %25’i düzeyi) altında mısır bitkisi yetiştirilmiştir. Bitki sapa kalkma döneminde hasat edilmiş, kök ve gövde kuru ağırlıkları, gövde/kök oranı, bitki boyu, yaprak azot, fosfor ve potasyum içerikleri incelenmiştir. Toprak tekstürü kök ağırlığı, gövde/kök oranı, bitki boyu, yapraktaki temel besin içerikleri üzerinde etkili olmuştur. Kök kuru ağırlığı (2.38 g), bitki boyu (40 cm), killi tın topraklarda, gövde/kök oranı (0.55), yaprak azot, fosfor ve potasyum içerikleri kumlu tın topraklarda daha yüksek bulunmuştur. Zuruf kompostunun gövde/kök oranı üzerine etkisi olmazken, diğer parametrelerin her biri kompost dozunun artışına paralel olarak artmış, 8 ton da-1’lık uygulama en yüksek değerleri vermiştir. Su stresi temel makro element konsantrasyonlarını etkilemiştir. Yaprakta azot ve fosfor kapsamı (%3.40 ve %0.16) %50 su stresi koşullarında artmıştır. Potasyum içeriği üzerine su stresi tekstüre bağlı olarak etkili olmuş, %50 su stresi uygulanan kumlu tın toprakta yetişen bitkilerde %3.99 olarak belirlenmiştir. Tüm bulgular dikkate alındığında, toprağa 8 ton da-1 kompost karıştırıldığı koşullarda tarla kapasitesinin %50’ si düzeyinde sulama yapılmasının yeterli olacağı söylenebilir

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Appliances Of Nuts Zuruf Compost Under Water Stress Conditions On The Development Parameters Of The Pepper Plant
2018
Yazar:  
Özet:

In this study, Zuruf compost was applied in different proportions to the soil with different texture (chicken and sand) (0, 3 tons and-1, 6 tons and-1, 8 tons and-1) and under water depletion stress (75%, 50% and 25% of the capacity of tarla level) Egyptian plant was grown. The plant has been harvested during the period of crew, the root and body dry weights, the body/root ratio, the plant length, the leaf nitrogen, phosphorus and potassium content have been studied. The soil texture has been effective on the root weight, body/root ratio, plant length, the basic nutrients in the leaves. The root dry weight (2.38 g), the plant length (40 cm), the body/root ratio (0.55), the leaf nitrogen, phosphorus and potassium content were found higher in the sandy soil. While Zuruf compost has no effect on the body/root ratio, each of the other parameters has increased in parallel with the increase in the compost dosage, 8 tons of the application has given the highest values. Water stress has influenced the basic macro element concentrations. The volume of nitrogen and phosphorus in the leaves (3.40% and 0.16) increased by 50% in water stress conditions. Water stress on potassium content has been effective depending on the texture, 50% water stress applied in the sandy thin soil is determined as 3.99% in plants grown. Considering all the findings, it can be said that in the conditions where 8 tons and 1 compounds are mixed into the soil, watering at the level of 50% of the field capacity will be sufficient.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 155
Atıf : 610
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini