Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 152
 İndirme 33
Xıx. Yüzyıl Rus Edebiyatında Eleştiri
2016
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Edebiyat eleştirisi, edebi eserleri sanat çerçevesinde inceleyen,  edebiyatla ilgili bir bilimdir. Eleştiri, edebiyat eserlerini yaşamın toplumsal ve ruhsal sorunlarını da kapsayarak çağdaş bakış açısıyla değerlendirme ve yorumlama işiyle uğraşmakta; edebi akımların yaratıcı ilkelerini açığa çıkarmakta, onaylamakta ve açıklamaktadır, Edebiyat eleştirisi, diğer sosyal disiplinlerin yanı sıra, edebiyat ve sanatla iç içedir. XVIII. yüzyılın başlangıcında, Petro reformlarıyla birlikte genişleyen bir okur kitlesi ve edebiyat alanında meydana gelen gelişmelerle birlikte,  edebiyat eleştirisi de Rus edebiyatında kendini göstermeye başlamış, ilk gazete ve dergiler ortaya çıkmaya başlamıştır. Tüm bunların sonucunda; Rus edebiyatı ve eleştirisi, XVIII. yüzyıl Batı Avrupa Aydınlanma hareketleriyle birlikte büyük bir gelişme göstermiştir.  XIX. yüzyılda ise Rus edebiyat eleştirisi, çeşitli edebi akımların etkisi altında parlak bir devir geçirmiştir. XIX. yüzyılın ilk yarısında edebiyat eleştirisinin bölümleri, klasisizm, sentimentalizm, romantizm gibi edebiyat akımlarının temelinde oluşmuştur. XIX. yüzyılın ikinci yarısında edebiyat, toplumsal konularla eleştiride bütünleşmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 2.408
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini