Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
Okul Öncesi Dönem Çocuklarının Çevre ile İlgili Görüşlerine Minik Tema Programının Etkisinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Gelecek Vizyonlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmaya Uşak ili MEB’e bağlı bağımsız bir okul öncesi eğitim kurumuna devam etmekte olan 64-72 aylık çocuklar katılmıştır. Araştırma kapsamında 15 çocuğun Minik Tema eğitim programında yer alan 42 etkinlikten, 25 adet etkinliğe katılımı sağlanmıştır. Araştırmaya katılan çocukların belirlenmesinde çalışma grubunun kolay ulaşılabilirliği göz önünde bulundurulmuştur. Bilindiği gibi, 2010 yılından itibaren uygulanan Minik Tema Eğitim Programı, erken çocukluk eğitimini çevre ile ilgili konuları ele alarak desteklemektedir ve 2013 Okul Öncesi Eğitim Programını temel almaktadır. Eğitim programında toprak, su ve hava ile ilgili konular, ilgili öğretmenlere yönelik bazı temel bilgiler ve 42 etkinlik bulunmaktadır. İlgili öğretmenler 42 etkinlikten en az 21 ini yaş grubuna göre seçerek uygularlar. Araştırmada 42 etkinliğin tamamının uygulanması hedeflenmiştir, 42 etkinlikten 25 etkinliğin uygulanması mümkün olmuştur. Program, beş hafta boyunca her gün uygulanmıştır. Programda değerlendirme boyutunda yer alan sorular programın uygulama öncesinde ve sonrasında çocuklara yöneltilmiştir. Programın değerlendirilmesi amacı ile bilim gözlem defteri ile kayıt tutulması sağlanmıştır. Araştırmanın sonunda, uygulanan Minik Tema programının, çocukların çevre ile ilgili temel kavram bilgisini desteklediği ve çocukların çevre bu etkinliklere istenilen düzeyde katılım gösterdiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Examination of the impact of the small theme program on the views of pre-school children about the environment
2018
Yazar:  
Özet:

The study included 64-72 months of children who were ongoing to an independent pre-school education institution associated with the MEB. In the framework of the research, 15 children participated in 42 events in the Small Theme Education Program, 25 were provided participation in events. The identification of the children involved in the study took into account the easy accessibility of the work group. As known, the Small Theme Education Program, which has been implemented since 2010, supports early childhood education by addressing environmental issues and is based on the 2013 Pre-School Education Program. The training program includes topics related to soil, water and air, some basic information to the relevant teachers and 42 events. Interested teachers will apply by choosing at least 21 of 42 activities according to the age group. The study aimed at the implementation of all 42 events, and 25 of 42 events were possible. The program has been implemented every day for five weeks. The questions included in the evaluation size in the program are addressed to children before and after the application of the program. For the purpose of evaluating the program, it is provided to be recorded with a scientific observation book. At the end of the study, the applied Small Theme program found that it supported children’s basic conceptual knowledge of the environment and that the environment showed children’s participation in these activities at the desired level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gelecek Vizyonlar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 96
Atıf : 34
Gelecek Vizyonlar Dergisi