Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 36
 İndirme 1
Some Morphological Characteristics Of Mules Raised In Van Province In Turkey
2013
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma çalışması, Van İli’nde yetiştirilen katırların morfolojik özelliklerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmada kullanılan katırlar cinsiyet ve yaş faktörleri bakımından incelenmiş, ayrıca Ordu İli, Doğu Anadolu Bölgesi, Türkiye ortalaması ve İngiltere’de yetiştirilen bazı katırlar ile karşılaştırılmıştır. Veriler, Minitab İstatistik Programı kullanılarak ANOVA ve Student’s TTest analizleri ile incelenmiştir. Çalışmada 3-6, 7-8 ve 9-15 olmak üzere 3 farklı yaş grubu altında, 18 erkek ve 20 dişi olmak üzere 38 katır kullanılmıştır. Morfolojik özelliklere ait tanımlayıcı istatistik değerler cidago yüksekliği 129.9±0.87 cm, sağrı yüksekliği 128.3±1.64 cm, vücut uzunluğu 134.2±0.83 cm, göğüs çevresi 148.5±0.84 cm, göğüs derinliği 59.8±0.54 cm, ön incik çevresi 16.2±0.16 cm, ve baş uzunluğu 54.9±0.53 cm olarak bulunmuştur. Bu çalışmada vücut renginin dağılımında doru don % 44.7, siyah % 7.9, fare bozu % 5.3, kır 31.6 ve al % 3.7 olarak bulunmuştur. Vücut gelişiminin 3 yaşa kadar sürdüğü ve ondan sonra çok küçük değişiklikler olduğu söylenebilir. Bu veriler ayrıca Van katırlarının vücut ölçüleri bakımından İngiltere’deki bazı ve Ordu İli’nde yetiştirilen katırlardan daha iri, Doğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye katırları ile neredeyse aynı oldukları söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.241
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini