Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
A Simulation Model for a Single Cylinder Four-Stroke Spark Ignition Engine Fueled with Alternative Fuels
2006
Dergi:  
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
Yazar:  
Özet:

Considering the energy crises and pollution problems today, investigations have concentrated on decreasing fuel consumption by using renewable alternative fuels and on lowering the concentration of toxic components in combustion products. A simulative model for establishing the performance parameters of spark ignition engines fueled with a range of fuels (gasoline, ethanol, or hydrogen) and their mixture is presented. The incidence of pre-ignition and its relative intensity as well as cyclic variations are also accounted for. The 2-zone incorporates a procedure for deriving an estimate of the effective duration of combustion and the associated mass burning rate for various operating conditions and fuels. A system of first-order ordinary differential equations was obtained for the pressure, mass, volume, temperature of the burned and unburned gases, heat transfer from the burned and unburned zone, mass flow into and out of crevices, and the composition of combustion products. The mathematical and simulation model has been developed, tested, and verified against the experimental data to simulate a 4-stroke cycle of a spark ignition engine fueled with gasoline, ethanol, or hydrogen as a single fuel or their mixture. The results obtained from the present study have shown the capability of the model to predict satisfactorily the performance and emissions including the incidence of pre-ignition at various engine-operating conditions. A good agreement was obtained between the results of the present model and the experimental results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 202
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences