Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Pandeminin Sergileme Mekanları Üzerindeki Dönüştürücü Etkisinin Sosyal Psikoloji Ekseninde İncelenmesi: Berlin Balkon Sergileri Projesi (die Balkone)
2023
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

2019 yılından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (covid-19 küresel salgını) etkileri farklı boyutları ile incelenmesi gereken son yüzyılın en önemli gerçeğidir. Yaşamın doğal akışının kesintiye uğraması (yaşam şeklinin değişmesi), kapanma dönemleri ile birlikte gelen toplumsal ve bireysel yalnızlaşma, sosyal etkileşimin en aza inmesi, ekonomik ve politik düzensizlik, bulaşıcı bir hastalığa karşı duyulan korku, kaygı ve depresyon (duygudurum bozuklukları), karantina ve sosyal izolasyonun yarattığı panik ve endişe, yaşanılan kayıplar ve ölüm düşüncesinin fiziksel gerçekliği, belirsizlik temelinde artan tüketim alışkanlığı, kültür özelinde sergileme mekanlarının sanallaşması, sanatçının üretim sürecinin ve biçiminin değişmesi, üretimin izleyiciyle buluştuğu alanların değişimi koronavirüs pandemisinin gerek toplumsal gerek bireysel açıdan küresel boyutta hissedilen etkileri arasındadır. Araştırmada pandeminin ilk dönem ve ikinci döneminin (normalleşme dönemi) sanatçı psikolojisi, kültür üretimi ve sergileme mekanları üzerindeki dönüştürücü etkisinin analiz edilmesi ve kültürel yapının 2020-2021 yılları arasında yaşadığı değişimin incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda 2020 yılında Berlin’in Prenzlauer Berg bölgesinde ilki gerçekleştirilen balkon sergileri projesi Die Balkone örnekleme alınarak; kültür üretiminin pandemi döneminde nasıl şekillendiği, sergilenen eserlerin biçimsel değişimlerinin neyin göstergesi olduğu, toplumsal bir varlık olarak sanatçının pandemiye bakış açısı ve pandemiden psikolojik olarak nasıl etkilendiği, pandeminin sergileme mekanları ve yöntemleri üzerindeki dönüştürücü etkisi gibi soruların cevapları seçilen eserler üzerinden sosyal psikoloji ekseninde incelenmektedir.

 

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Transformative Effect Of The Pandemic On Exhibition Spaces In The Scope Of Social Psychology: Berlin Balcony Exhibitions Project (die Balkone)
2023
Yazar:  
Özet:

The effects of the coronavirus (covid-19 global epidemic), which has affected the whole world since 2019, is the most important fact of the last century that should be examined with different dimensions. Interruption of the natural flow of life (change of lifestyle), social and individual isolation that comes with periods of closure, minimization of social interaction, economic and political disorder, fear of a contagious disease, anxiety and depression (mood disorders), quarantine and social Panic and anxiety created by isolation, losses experienced and the physical reality of the thought of death, increasing consumption habits on the basis of uncertainty, virtualization of cultural-specific exhibition spaces, change in the artist's production process and form, change in the areas where the production meets the audience are among the global effects of the coronavirus pandemic, both socially and individually. In the research, it is aimed to analyze the transformative effect of the first period and the second period (normalization period) of the pandemic on artist psychology, cultural production and exhibition spaces, and to examine the change experienced by the cultural structure between the years 2020-2021. For this purpose, by taking the example of Die Balkone, the balcony exhibitions project, which was held for the first time in Berlin's Prenzlauer Berg region in 2020; the answers to questions such as how cultural production was shaped during the pandemic period, what the stylistic changes of the exhibited works represent, the artist's perspective on the pandemic as a social being and how it was psychologically affected by the pandemic, and the transformative effect of the pandemic on exhibition venues and methods are examined on the axis of social psychology through the selected works.

 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.515
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini