Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
Neoliberal Geçiş Süreciyle Güçlenen Çevre Vurgusu
2022
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada liberal ideolojik perspektiften, iktisadi gelişimin yarattığı çevresel tahribat ve tahribatın çözümü için sunulan piyasa araçları ele alınmıştır. Öncelikle kronolojik olarak çevre vurgusunun bu denli güçlenmesinin arka planı anlatılmıştır. Akabinde liberalizm ve liberalizmin teorik zeminini oluşturan varsayımlar irdelenmiştir. Klasik liberalizmde tasnif dışı bırakılan çevre, neoklasik iktisadi paradigma içerisinde anlatılmış ve çevresel sorunların çözümünde kullanılan araçlar değerlendirilmiştir. Hayek’in liberalizm anlayışı, liberal öğretinin yapı taşı iken bu çalışma kapsamında da önemli bir dayanak olmuştur. Bu doğrultuda Hayek’in çevre konusundaki görüşlerine yer verilmiştir. Nihai olarak çevrenin insan neslinin devamlılığı için ne denli önemli olduğu vurgulanmış; çevresel unsurların piyasa koşulları altında fiyatlanması ve mülkiyet haklarının devredilmesinin gereklilik iken belirli stratejik noktalarda kamusal müdahalenin meşru olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Environmental Effect Strengthened By The Neoliberal Transition Process
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, from liberal point of view, the environmental damage caused by economic development is discussed, market tools offered for the solution of this damage are evaluated. Liberalism and its assumptions are examined. Hayek's liberalism is the building block of liberal teaching, has been reference within the scope of this study. Environmental issue was ignored in classical liberalism, was explained in the neoclassical economic paradigm, the tools used in the solution of environmental problems were researched. In this direction, Hayek's views on the environment are included. It has been understood how important the environment is for the continuity of the human race. Environmental elements should be priced under market conditions, property rights should be transferred. However, public intervention should be allowed at certain strategic points.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 535
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini