Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 31
Sincap Kafesli Asenkron Motorların Rotor Çubuk Kırıklarının Akustik Ölçümlerletespiti
2019
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sincap kafesli asenkron motorların rotor çubuklarındaki kırıkların akustik ölçümler ile tespiti incelenmiştir. Bu tip motorlar sanayide çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Motorların rotor çubuklarındaki kırıklar motor performansını düşürür. Bu da üretimi aksatır ve maddi kayba neden olmaktadır. Çalışan motorda yapılacak akustik ölçümlerle bu tip arızaların önceden tespiti yapılabilir. Bu plansız duruşların ortadan kaldırılmasını sağlar. Akustik ölçümlerde elde edilen ses dosyaları için hazırlanan test devresinde ac sürücü, motor frenleme devresi ve kondenser mikrofon kullanılmıştır. MATLAB yazılımı ile zaman domenindeki değişimin Hızlı Furier Dönüşümü (FFT) yapılarak frekans domenindeki değişimler elde edilmiştir. Sağlam ve rotor çubuğu kırık olan motora ait farklı hız ve tork değerlerinde çalışması sırasında ölçülen ses dosyalarındaki FFT farkları tespit edilerek yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Detection Of Asenchronous Motor Rotor Barbreaks With Acoustic Measures
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, the detection of fractures in the rotor stripes of the sincap-covered asynchronous engines was studied by acoustic measurements. This type of engine is widely used in the industry. The breakdowns in the rotor bars of the engines reduce the engine performance. This also causes the production and causes material losses. With acoustic measurements on the working engine, this type of failure can be detected in advance. This will eliminate unplanned positions. In the test circuit prepared for the audio files obtained in acoustic measurements, the ac driver, the engine braking circuit and the condenser microphone were used. The MATLAB software has made changes in the time domain by making the Fast Furier Conversion (FFT). FFT differences in sound files measured during the operation in the different speed and turn values of the engine that is robust and rotor bar broken are interpreted by detecting FFT differences in sound files measured during the operation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.596
Atıf : 2.726
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini