Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Radyolojik ve histopatolojik bulguları ile erkek meme kanseri
2020
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç Erkek meme kanserinin önemini, kurumumuzda tanı konulan hastaların radyolojik ve histopatolojik sonuçları ile hatırlatmayı ve vurgulamayı amaçladık. Yöntem Şubat 2010-Nisan 2018 tarihleri arasında histopatolojik olarak kanıtlanmış meme kanseri tanısı alan erkek hastalar retrospektif olarak incelendi. Kitlelerin mamografik, ultrasonografik, manyetik rezonans ve pozitron-emisyon-tomografi görüntüleme özellikleri ve histopatolojik sonuçları kayıt edildi. Bulgular Yirmi beş erkek çalışmaya dahil edildi. Hastaların ortalama yaşı 62.9 (min: 42; maks: 82), lezyonların ortalama boyutu 26.4 mm (min: 10 mm; maks: 70 mm) idi. Tüm hastalar ele gelen kitle şikayeti ile başvurdu. Mamografi yapılan 5 hastanın görüntüleme özelliklerine göre, 4 hastada kitle, birinde asimetrik yoğunluk bulgusu saptandı. Ultrason görüntüsü olan 20 hastanın 16 (%80)’sında lezyon düzensiz kenarlı hipoekoik solid kitle, 4 (%20)’ünde düzensiz kenarlı kompleks-kistik kitle olarak bulgu verdi. Tüm hastalara histopatolojik olarak lüminal subtipte invaziv duktal kanser tanısı konuldu. Sonuç Genç yaştaki erkeklerde bile ele gelen kitle meme kanseri belirtisi olabilir. Erkek meme kanseri genellikle retroareolar kitle olarak bulgu verir. Farkındalığın az olması ve tarama programının eksikliği nedeniyle ileri evrelerde saptanır. İnvaziv duktal kanser, lüminal alt tipi ile en yaygın erkek meme kanseri türüdür. (SETB-2019-12-155)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.183
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni