Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Sağlık Kurumlarında İş Arkadaşlarının Sosyal Kaytarması ile Bireyin Kaytarma Davranışı Arasındaki İlişkide İş Tatmini ve Örgütsel Bağlılığın Aracı Etkisinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı sağlık kurumlarında sosyal kaytarma davranışının öneminin ortaya koyulması ve bireyin kendi sosyal kaytarması ile iş arkadaşlarının sosyal kaytarması arasındaki ilişkide iş tatmini ve örgütsel bağlılığın aracı rolünün incelenmesidir. Araştırma örneklemi, Ankara'da bir üniversite hastanesinde görev yapan 336 sağlık çalışanıdır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket formu kullanılmıştır. Veriler, IBM SPSS 21.0 kullanılarak analiz edilmiştir. İş arkadaşlarının sosyal kaytarma davranışı ile bireyin kendi sosyal kaytarma davranışı arasındaki ilişkide iş tatmini ve örgütsel bağlılığın aracılık rolünün belirlenmesi için hiyerarşik regresyon analizinden yararlanılmıştır. Analiz sonucunda, iş arkadaşlarının sosyal kaytarmasının bireyin sosyal kaytarması üzerinde anlamlı ve pozitif bir etkisinin olduğu bulunmuştur. İş arkadaşlarının sosyal kaytarma davranışı ile bireyin kendi sosyal kaytarma davranışı arasındaki ilişkide iş tatmininin kısmi aracılık etkisinin olduğu, örgütsel bağlılığın ise herhangi bir aracılık etkisinin bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Social Discharge and Discharge Behavior Of Employees In Health Institutions and The Inter-effect Of The Employment Relationship
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the importance of social transfer behavior in health institutions and to study the role of employment satisfaction and organizational commitment in the relationship between the individual’s own social transfer and the social transfer of colleagues. The research sample is 336 health workers working in an university hospital in Ankara. The survey form was used as a data collection tool. The data was analyzed using IBM SPSS 21. The relationship between the social transfer behavior of colleagues and the individual’s own social transfer behavior has been used by the hierarchical regression analysis to determine the role of employment satisfaction and the mediation of organizational commitment. The results of the analysis found that the social recruitment of colleagues has a meaningful and positive impact on the individual’s social recruitment. The conclusion has been that the relationship between the social transfer behavior of the colleagues and the individual’s social transfer behavior is that the satisfaction of the work has a partial mediation effect, and the organizational commitment has no mediation effect.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Mediating Effect Of Job Satisfaction and Organizational Commitment On The Relationship Between The Social Loafing Of Colleagues and The Loafing Behavior Of The Individual In Health Institutions
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 43
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini