Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 32
 İndirme 1
Osmanlı Devleti’nin Basra Körfezi Siyaseti: Bağdat, Basra ve Lahsa Beylerbeylikleri (1534-1672)
2018
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

I. Selim’in Suriye ve Mısır seferinden sonra Basra Körfezi daima Osmanlıların stratejik

Anahtar Kelimeler:

Persian Gulf Policies Of The Ottoman Empire: Beylerbeyliks Of Baghdat, Basrah and Lahsa (1534-1672)
2018
Yazar:  
Özet:

The Persian Gulf had always been among the strategic aims of the Ottomans since Selim I’s Egypt campaign. Much more attention had been devoted particularly with Suleyman I. The Ottoman Empire had to have sovereignty over the Persian Gulf because of two important reasons: first it had to retain the newly conquered lands and second to prove its power as an empire by facing with the Portugese. Moreover, reasons such as reaching to the Indian ocean and controlling significant trade routes made the Persian Gulf much more attractive. Suleyman I’s taking control of Baghdat in 1534 after accomplishing his aims in the West was the first step towards these strategic aims. Similarly, the control of Basrah by the Ottomans and the establishment of a beylerbeylik there also paved the way for the opening of the Persian Gulf to the Ottomans. However, it was only after the Ottomans forced the Portugese out of Qatif and established the Lahsa beylerbeylik in 1555 that the real control in the Persian Gulf had been established. It is after this date the Ottomans became an important actor in the region from the coasts of Basrah to Musqat for centuries. This paper deals with the first period (125 years) of this rule and makes some evaluations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.103
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi