Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 28
 İndirme 3
YAPAY ZEKÂ ALGORİTMALARI İLE DÖNÜŞEN DENETİM ARAÇLARI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
2023
Dergi:  
Denetişim
Yazar:  
Özet:

Yapay zekâ (YZ) uygulamalarıyla birlikte gelişen yenilikçi teknolojiler nedeniyle Sayıştay ve teftiş mekanizmaları dahil olmak üzere tüm iç ve dış denetim mesleğinin bir bütün olarak bir zorluk ile karşı karşıya olduğu söylenebilir. Bu zorlukların bir kısmı yeni fırsatlarla birlikte üstesinden gelinmesi gereken engelleri ve riskleri barındırabilmektedir. Veri analitiği araç ve tekniklerini denetim otomasyon yazılımlarıyla birlikte kullanmak dahil olmak üzere iç denetimde teknolojiden yararlanmada daha etkin ve verimli bir iş yapma ihtiyacı vardır. Büyük veri zorluğundan dolayı yavaş işleyen denetim, örneklemeye dayalı denetim planlamasına dayanan denetimin maliyet ve risklerinin artması denetim görevlerini hızlandırmak için otomasyonun gerekli olduğunun birer göstergeleridirler. Bu çalışma, YZ ile birlikte gelişen riskleri ve fırsatları dengeleyecek şekilde denetim süreçleri bağlamındaki otomasyon çözümlerini incelemektedir. Genel olarak piyasada kullanılan akıllı denetim uygulamaları ve özelde ise AuditMap.ai örneği üzerinden YZ tabanlı denetim otomasyon uygulamalarının denetçinin yerine geçerek değil, aslında insan merkezli denetim planlama, programlama, yürütme, test, raporlama ve izleme süreçlerine değer katarak denetim sürecine yardımcı olunduğu ortaya konulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Make an assessment of the inspection vehicles returning with intelligent algorithms
2023
Dergi:  
Denetişim
Yazar:  
Özet:

Due to the innovative technologies that develop along with the practices of artificial intelligence (YZ), it can be said that the entire internal and external audit profession, including the accounting and inspection mechanisms, is facing a challenge as a whole. Some of these challenges can include obstacles and risks to overcome along with new opportunities. It is necessary to do a more efficient and efficient business in the use of internal audit technology, including using data analysis tools and techniques together with audit automation software. Slow-working audits due to large data difficulties are an indicator of the need for automation to accelerate auditing tasks, increasing costs and risks of auditing based on sample-based auditing planning. This study examines automation solutions in the context of audit processes in order to balance risks and opportunities that develop along with YZ. In general, the smart audit applications used in the market and in particular the AuditMap.ai example shows that the YZ-based audit automation applications are not replaced by the auditor, but actually human-centric audit planning, programming, execution, testing, reporting and monitoring processes are by adding value to the audit process.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Dergi:  
Denetişim
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Denetişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 58
Atıf : 58
Denetişim