Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 27
Dolgu Duvarların Düzlem Dışı Yönde Hava Yastığı ile Deneyi
2018
Dergi:  
Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi B - Teorik Bilimler
Yazar:  
Özet:

Dolgulu betonarme çerçevelerin sismik yükler altında tepkileri, deprem mühendisliği topluluğu için ilgi konusu olmuştur. Düzlem içi tepkiyi ideal hale getirmek için basit basınç çubuk modelleri önerilmiş olmasına rağmen, dolgu duvarlarının düzlem içi katkısı ancak düzlem dışı stabilitesi olması durumunda mümkündür. Yanal yer değiştirmelerin göçme durumunu tayin ettiği düzlem içi davranışın aksine, düzlem dışı göçme durumu depreme bağlı atalet kuvvetleri tarafından tetiklenir ve yük kontrollüdür. Bu çalışmada, sıvalı ve sıvasız geleneksel tuğla dolgu duvarlarının düzlem dışı tepkileri araştırılmıştır. Buna ek olarak, bağ telleriyle dolgu duvarın her iki yüzüne çift taraflı olarak tutturulmuş hasır teller vasıtasıyla düzlem dışı davranışı iyileştirmek için yeni bir sistem önerilmiştir. Bu amaçla ODTÜ Yapı Mekaniği Laboratuarı' nda, betonarme çerçeve içerisinde ki dolgu duvara düzlem dışı yönde deprem yüklerini taklit edecek şekilde sabit basınç uygulamak üzere hava yastığı kullanılan bir deney düzeneği kurulmuştur. Yarı ölçekli betonarme çerçeveler imal edilerek yatay delikli tuğlalarla duvar örülmüştür. Malzeme ve duvar parçası deneyleri yapıldıktan sonra, duvarlar düzlem dışı doğrultuda göçene kadar hava yastığı ile itilmiştir. Artırılan düzlem dışı deplasmana karşılık duvarın yer değiştirme profili, çatlakların yayılımı ve düzlem dışı doğrultuda duvarın kapasitesi kayıt altına alınmıştır. İki taraflı hasır tel takviyesi düzlem dışı kapasiteyi %80 oranında arttırmış, göçmenin oldukça ani ve gevrek olduğu geleneksel duvar davranışını sünek bir hale getirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Dolgu Walls Experience With The Ace In The Right Dent
2018
Yazar:  
Özet:

Reactions under earthquake loads of filled concrete frameworks have been an issue of interest for the earthquake engineering community. Although simple pressure bar models are recommended to make the flat-in response ideal, the flat-in contribution of the filling walls is possible only if there is non- flat stability. Contrary to the flat-in-ground behavior in which side-location changes determine the immigration status, the non-level immigration status is triggered by the earthquake-related athletic forces and the burden is controlled. In this study, the non-plate reactions of the fluid and non-fluid traditional rubber filling walls were studied. In addition, a new system was proposed to improve the non-plate behavior through the wire wire, which is double-sided on both sides of the wire filled with connectivity wire. For this purpose, in the ODTÜ Building Mechanics Laboratory, a experimental arrangement was established using the air bust to apply fixed pressure to imitate earthquake loads in the non-plate direction on the filling wall within the concrete frame. Half-scale concrete frameworks are made and the wall is made with horizontal hole tapes. After the material and wall parts are experimented, the walls are pushed with the air bust until they migrate out of the surface. In response to the increased off-plate movement, the wall’s location change profile, the spread of fractures and off-plate direction of the wall’s capacity have been recorded. The two-sided wire supplement has increased the out-of-plate capacity by 80 percent, making the traditional wall behavior that the immigrant is quite sudden and fervent a disgrace.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi B - Teorik Bilimler

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 101
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini