Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
Remote Monitoring Of Wind Speed and Produced Voltage Measured By Anemometer
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anemometre, hava durumu ölçüm istasyonlarında rüzgâr hızını ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Bir bölgenin rüzgar hızını ölçmek için kullanılan anemometre hava durumu istasyonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Anemometre ile belirli bir bölgenin rüzgar hızı, hava durumu tahmini yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmada örnek bir anemometrenin belirli bir bölgedeki rüzgar hızı değerlerinin ve rüzgar enerjisi için anemometrenin ürettiği gerilimin nesnelerin interneti ile uzaktan takibi yapılmışıtr. Oluşturulan sistem de sistemin kontrolü için arduino uno mikrodentetleyici geliştirme kartı, rüzgar hızının ölçümü ve gerilim üretilmesi için örnek bir anemometre, rüzgar hızı ve gerilim değerlerinin ekranda gösterilmesi için LCD shield, anemometreden alınan anlık verilerin thingspeak IoT platformuna gönderilmesi için esp8266 wifi modül ve sistemin beslemesi için güneş paneli ve akü sarj regülatörü kullanılmıştır. Bu çalışma ile belirli bir bölgede rüzgar hızı ve rüzgar hızına bağlı üretilen gerilimin takibi internet tabanlı olarak izlenmiştir. Sistem belrili bir bölgede çalıştırılmış ve rüzgar hız değerleri ve üretilen gerilim hem LCD ekranda anlık olarak hemde thingspeka IoT paltfomunda anlık, saatlik, günlük ve haftalık olacak şekilde grafik halinde izlenmiştir. Oluşturulan bu sistem ile aynı zamanda android cihazlarda anlık takibi yapılması için thingview uygulaması kullanılmışıtr.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Anemometer is a device used to measure wind speed at weather measurement stations. An Anemometer, which is used to measure the wind speed of an area, is widely used in weather stations. With the anemometer, wind speed and weather forecasts of a certain region are made. In this study, the wind speed values of a sample anemometer in a certain region and the voltage produced by the anemometer for wind energy were remotely monitored via the Internet of Things. In the system created, Arduino Uno microcontroller development board for the control of the system, a sample anemometer for measuring wind speed and generating voltage, LCD shield for displaying wind speed and voltage values on the screen, esp8266 wifi module for sending instant data from the anemometer to the thingspeak IoT platform and for feeding the system. solar panel and battery charge regulator are used. In this study, the wind speed in a certain region and the monitoring of voltage produced depending on the wind speed was monitored on an internet basis. The system was operated in a certain region and the wind speed values and the generated voltage were monitored both instantaneously on the LCD screen and graphically on the thingspek an IoT platform as instantaneous, hourly, daily and weekly. With this system created, the thingview application was used for instant tracking on android devices.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.155
Atıf : 4.797
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini