Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 2
Influence of Different Environmental Factors on Milk Yield and Fertility of Holstein Cows Reared in Afyonkarahisar Province
2015
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada; Afyonkarahisar ilinde yetiştirilen Siyah Alaca sığırların süt ve döl verim özelliklerini ve bu özellikler üzerine farklı çevre faktörlerinin etkilerini incelemek amaçlanmıştır. Araştırma materyalini; Afyonkarahisar ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı, 2003 yılı doğumlu, 175 baş sağmal ineğe ait 2005 ve 2006 yılları süt ve döl verim kayıtları oluşturmuştur. Araştırma materyaline ait 305 günlük süt verimi, laktasyon süresi ve kuru dönem süresine ait genel ortalamalar sırasıyla 6884.11 kg, 358.571 gün ve 66.69 gün olarak bulunmuştur. İlkine gebelik ve buzağılama yaşı, servis periyodu, gebelik süresi, buzağılama aralığı, gebelik başına tohumlama sayısına ait genel ortalamalar ise sırasıyla; 17.13 ay, 26.17 ay, 146.519 gün, 274.026 gün, 424.804 gün ve 1.317 olarak tespit edilmiştir. Araştırmada incelenen özelliklerden işletmenin; 305 günlük süt verimi, laktasyon süresi, servis periyodu ve gebelik başına tohumlama sayısı üzerine etkisi önemli, buzağılama aralığı ve gebelik süresi üzerine etkisi önemsiz olarak bulunmuştur. Laktasyon sırası ve yılın; gebelik başına tohumlama sayısı üzerine etkisi önemli bulunurken diğerleri üzerine etkisinin önemsiz olduğu tespit edilmiştir. Mevsimin etkisi; buzağılama aralığı ve gebelik süresi üzerinde önemli, 305 günlük süt verimi, laktasyon süresi, servis periyodu ve gebelik başına tohumlama sayısı üzerine önemsiz olarak bulunmuştur. Diğer taraftan buzağılama yaşının; 305 günlük süt verimi ve gebelik başına tohumlama sayısı üzerinde etkisi önemli, laktasyon süresi, servis periyodu, buzağılama aralığı ve gebelik süresi üzerinde etkisi ise önemsiz tespit edilmiştir. Sonuç olarak. farklı çevre faktörlerinin incelenen süt ve döl verimi özellikleri üzerinde önemli etkisinin olduğu gözlenmiştir. Ancak incelenen bazı döl verim özelliklerinde optimum değerlerden uzaklaşılması, işletmelerde sürü idaresindeki problemlerin varlığına işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 2.261
Kocatepe Veteriner Dergisi