Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Naftalin-bağlı Makrohalkalı Komplekslerin Sentezi ve Spektroskopik Davranışlarının İncelenmesi
2019
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Naftalin-bağlı makro halkalı ligant (E)-N-(naftalin-9-ilmetilen)-2-(1,4,7,10-tetraazabisiklo[8.2.2] tetradekan-4-il)-etanamin (4) ve Cu(II), Ni (II), Zn (II) komplekslerinin sentez ve karakterizasyonları yapılmıştır. Schiff bazı kondenzasyon reaksiyonuyla elde edilen (E)-N-(naftalin-9-ilmetilen)-2-bromoetanamin (2) molekülü ve glioksal-köprülü tetraaza molekülünün reaksiyona tabi tutulmasıyla monokuaterner amonyum tuzu (3) elde edilmiştir. Daha sonra indirgenme reaksiyonu ile (E)-N-(naftalin-9-ilmetilen)-2-(1,4,7,10-tetraazabisiklo[8.2.2]tetradekan-4-il)-etanamin (4)makro halkalı ligantın sentezi tamamlanmıştır. Geçiş metal iyonlarına karşı seçici duyarlılığa sahip olması için konformasyonel olarak kısıtlandırılmış olan bu makro halkalı liganta (1,4,7,10-tetraazasiklododekan) floresans özellikteki naftalin bağlanmıştır. Bu makro halkalı ligantın ve komplekslerinin floresans özellikleri araştırılmıştır. Bulunan sonuçlara göre bu ligantın Zn(II) iyonlarına karşı seçici özellikte olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Synthesis and Spectroscopic Behaviors Of Naftalin-bable Macrohalcal Complects
2019
Yazar:  
Özet:

The synthesis and characteristics of the naftalin-related macro-wheel ligants (E)-N-(naftalin-9-methylene)-2-(1,4,7,10-tetraazabiclo[8.2.2] tetradekan-4-il)-etanamine (4) and Cu(II), Ni (II), Zn (II) complexes have been made. Schiff obtained with some condensation reaction (E)-N-(naftalin-9-methylene)-2-bromoetanamine (2) molecule and glyoxal-bridge tetraase molecule with a reaction of monocater ammonium salt (3) was obtained. Then with a reduction reaction (E)-N-(naftalin-9-methylene)-2-(1,4,7,10-tetraazabiclo[8.2.2]tetradekan-4-il)-etanamine (4) macro-wheel ligant synthesis was completed. This macro-wheeled liganta, which is conformely limited to having a selective sensitivity to the transition metal ions, is connected to the fluorescence properties (14,7,10-tetraazacyclodekan) of naftalin. The floral characteristics of these macro-wheel ligants and complexes have been studied. According to the findings, this ligant is selectively characterized against the Zn(II) ions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 776
Atıf : 1.395
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini