Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
YENİ TOPLUMSAL HAREKETLER İLE MERKEZ SAĞ İKTİDARLAR ARASINDAKİ İLİŞKİ
2020
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Yeni Toplumsal Hareketler egemen kültürlere karşı farklılıklarıyla kamusal alanda yer almak isteyen kesimlerin eylemlerini ifade eder. Çevre hareketi(Yeşil Hareketi), Küresel Barış Hareketi, Nükleer Karşıtı Hareket, Kadın Hareketi ve LGBTİ hareketi gibi kesimler Yeni Toplumsal Hareketlerden bazılarıdır. Bu çalışmanın amacı Yeni Toplumsal Hareketler ile Türk siyasetinde ağırlıklı bir yere sahip olan merkez sağ siyaset arasındaki ilişkileri değerlendirmektir. Çalışmada öncelikle Yeni Toplumsal Hareketlerin ve Merkez Sağ Siyasal Hareketlerin temel nitelikleri literatür çalışmasıyla ortaya konulmaya çalışılmıştır. Daha sonra Türkiye’de doksanlı yıllardan itibaren ortaya çıkan ve Yeni Toplumsal Hareketler kapsamında değerlendirilebilecek çeşitli olaylar ile sağ iktidarlar arasındaki ilişki değerlendirilmiştir. İktidar temsilcilerinin ortaya çıktığı dönemdeki çeşitli somut olaylar hakkında yaptığı değerlendirmelere internet kaynakları üzerinden ulaşılmıştır. Çıkan sonuçta merkez sağın Yeni Toplumsal Hareketlere muhafazakar niteliği ile tepki verdiği görülmüştür. Ayrıca Merkez sağ ve muhafazakar nitelikli iktidarların Yeni Toplumsal Hareketleri bütünsel olarak değil kategorik olarak değerlendirdiği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The new social movements and the relationship between the central right-wing powers
2020
Yazar:  
Özet:

The New Social Movements represent the actions of sections who want to participate in the public sphere with their differences against the dominant cultures. Sections such as the Environment Movement (Green Movement), the Global Peace Movement, the Anti-Nuclear Movement, the Women Movement and the LGBT Movement are some of the New Social Movements. The aim of this study is to evaluate the relations between the New Social Movements and the central right-wing politics which has a major place in Turkish politics. In the study, first and foremost, the basic qualities of the New Social Movements and Central Right Political Movements were tried to be revealed by the literary work. Later, the relationship between the various events and right-wing powers that emerged in Turkey since the nineteenth years and can be assessed within the framework of the New Social Movements has been assessed. The assessments of the representatives of the authority on various concrete events during the period of appearance have been reached through the internet sources. The outcome resulted in the reaction of the central right to the New Social Movements with a conservative character. It is also understood that the central right and conservative qualified powers assess the New Social Movements not in general, but categorically.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.709
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute