Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Jeopolitik Güç Dengesi Açısından Çin’in Orta Doğu’da İran ve Suudi Arabistan Yaklaşımı
2024
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

Güç dengesi, uluslararası ilişkiler teorisyenlerinin tartıştığı ana konulardan biridir. Teorisyenlerin her biri güç dengesinin etkilerini özellikle jeopolitik açısından açıklamaya çalışmaktadırlar. ABD ve Çin arasındaki jeopolitik mücadele küresel ve bölgesel politikalarda giderek daha fazla hissedilir hale gelmiştir. Bu jeopolitik mücadelenin yaşandığı en önemli bölgelerden biri Orta Doğu’dur. ABD’nin Çin ile ticaret konusundaki stratejik ve jeopolitik rekabetindeki artış, Çin’in Körfez bölgesindeki davranışında birçok değişikliğe yol açmıştır. Pekin’in rakiplerini dengeleme ve çok taraflılığı artırmaya yönelik dış politikası, Çin’in Orta Doğu ile bağlarını derinleştirmesini sağlamıştır. Basra Körfezi, çeşitli jeopolitik, jeo-ekonomik ve jeo-stratejik nedenlerle dünya siyasetinde her zaman özel bir yere ve öneme sahip olmuştur. Diğer taraftan Suudi Arabistan ve İran’ın Çin ile işbirliği ve stratejik denklemlerindeki rollüleri ve konumları her geçen gün yeni boyu kazanmaktadır. Bu çalışma Çin’in dış politika yönelimlerinde bu ilişkinin neden ve etkilerinin jeopolitik güç dengesi bağlamında ele almaktadır. Zira Çin hem Suudi Arabistan ve hem İran’la stratejik ilişikler kurmuştur ve bu ikili ilişkiler her geç gün daha da derinleşmektedir.

Anahtar Kelimeler:

China’s Approach To Iran and Saudi Arabia In The Middle East In Terms Of Geopolitical Balance Of Power
2024
Yazar:  
Özet:

The balance of power is one of the main issues discussed by international relations theorists. Each of the theorists tries to explain the effects of the balance of power especially in terms of geopolitics. The geopolitical struggle between the USA and China has become more and more palpable in global and regional politics. Middle East is one of the most important regions of this geopolitical struggle. The increase in the US's strategic and geopolitical competition for trade with China has led to many changes in China's behavior in the Gulf region. Beijing's foreign policy aimed at balancing its rivals and increasing multilateralism has enabled China to deepen its ties with the Middle East. The Persian Gulf has always had a special place and importance in world politics for various geopolitical, geo-economic and geo-strategic reasons. On the other hand, the roles and positions of Saudi Arabia and Iran in the cooperation and strategic equations with China are gaining a new dimension day by day. This study deals with the reasons and effects of this relationship in China's foreign policy orientations in the context of geopolitical power balance. Because China has established strategic relations with Saudi Arabia and Iran, and these bilateral relations are getting deeper daily.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 581
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini