Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 75
 İndirme 28
Roma, Türk-isviçre ve Avrupa Sözleşme Hukukunda Koşul (şart) Kavramı ve Hukuki Sonuçları Üzerine Karşılaştırmalı Bir İnceleme
2019
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın konusu koşul kavramını ve hukuki sonuçlarını Roma, Türk-İsviçre ve Avrupa sözleşme hukukunda mukayeseli bir perspektifle incelemektir. Öncelikle hukuk sistemlerinde akdi bir kaydın koşul olarak kabul edilebilmesi için aranan şartlar incelenmiştir. Ayrıca koşul türleri, koşul türlerinin birbirlerinden farkları ve son olarak koşula bağlı işlemin hukuki sonuçları değerlendirilmiştir. Son başlıkta ise hukuki işlemin askıda olduğu safhadaki ki durum ele alınmıştır. Çalışmada varılan en temel sonuçlardan ilki, Türk-İsviçre hukukundaki düzenleme tarzının, çok büyük ölçüde Roma hukukundaki düzenleme tarzıyla ve Avrupa sözleşme hukukundaki düzenlemelerle benzer olduğudur. Söz konusu durum yeni Türk Borçlar Kanunu’nun yürürlüğe girme-siyle de değişmemiştir. Bir diğer sonuç akdi bir yan kaydın koşul olarak kabul edilebilmesi için gerekli olan bilinmezlik unsuru ile ilgilidir. Bilinmezlik unsurunun nasıl anlaşılması gerektiği konusunda, farklı bir yorum benimsenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Rome, Turkey-switzerland and The European Treaty Law Conditional (conditional) Clause and Legal Results
2019
Yazar:  
Özet:

The subject of this study is to examine the concept of condition and legal consequences from a comparative perspective in the Romanian, Turkish-Swiss and European contract law. First of all, the conditions that are sought to be considered as a condition of a legal registration in the legal systems have been examined. Also, the types of conditions, the differences between the types of conditions and, finally, the legal consequences of the condition-related process have been assessed. In the latter case, the legal process was suspended. The first of the conclusions of the study is that the style of regulation in the Turkish-Swiss law is very similar to the style of regulation in the Roman law and the regulations in the European treaty law. The situation has not changed with the entry into force of the new Turkish debt law. Another result is related to the ignorance element that is necessary to be considered as a condition of an accurate side record. A different comment has been adopted on how to understand the element of ignorance.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 540
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini