Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 26
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Türkiye’de Ilıman İklim Meyve Türlerini Ziyaret Eden Böcek Türleri
2008
Dergi:  
Uludağ Arıcılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkemizde ılıman iklim meyve türlerini ziyaret eden böcek türlerinin tespiti ve bunlardan kültüre alma yönünden potansiyel arz eden arı türlerinin belirlenmesine yönelik uzun yılları kapsayan bu çalışmada; değişik takım ve familyalara mensup 123 tür belirlenmiştir. Bunlar arasında doğal olarak arılar (Apoidea: Apiformes), tozlaşmada etkili olan grubu oluşturmaktadır. Bal arısı (Apis mellifera L. ) ile birlikte 120 civarında arı türünün ılıman iklim meyve türlerinin çiçeklerini ziyaret ettiği saptanmış ise de daha fazla arı türünün bu görevi yaptıını düşünmek gerekmektedir. Bal arısı, meyve türlerine bağlı olarak meyve ağaçlarını ziyaret eden arıların %4597’sini oluşturmaktadır. Balarısının insanlar tarafından yönetiliyor olması, bitkilerin tozlaşmasında kullanma yönünden önemli bir avantaj ise de henüz bitkisel üretimle uğraşan yetiştiricilerimiz balarısından tozlaşmada yeterince yararlanma çabası içerisinde değillerdir. Türlere göre değişmekle birlikte yaban arıları (balarısı dışındaki arı türleri) da tozlaşmada çok önem arz etmektedir. Bunlar arasında kültüre alma yönünden Osmia cerinthidis Morawitz (Megachilidae) önemli bir potansiyele sahiptir. Bunu Osmia. caerulescens (L.) izlemektedir. Bu türlerle ilgili biyolojik çalışmalar sürdürülmektedir

Anahtar Kelimeler:

Insect species visiting Ilıman climate fruit species in Turkey
2008
Yazar:  
Özet:

In this study, which covers many years to identify insect species visiting moderately climate fruit species in our country and to identify bees that are potentially supplied in the direction of cultivation from them; 123 species belonging to different teams and families have been identified. Among them naturally bees (Apoidea: Apiformes) form a group that is effective in pollination. With honey bees (Apis mellifera L. ) it has been found that about 120 bees species visit the flowers of temperate climate fruit species, but it is necessary to consider that more bees species do this task. The honey bees account for 4597% of the bees visiting fruit trees depending on their fruit species. The fact that the bakery is managed by humans is an important advantage of the use of plants in dusting, but our farmers who are still engaged in plant production are not in an effort to take advantage of the bakery in dusting. The variation of species, however, is also important for wild bees (except bees species) in pollination. Among these, Osmia cerinthidis Morawitz (Megachilidae) has a significant potential in the direction of cultivation. This is Osma. Caerulescens (L) is observed. Biological studies on these species are ongoing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uludağ Arıcılık Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 266
Atıf : 1.119
Uludağ Arıcılık Dergisi