Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Karmaşık Hastalıkların Teşhisinde Veri Madenciliği Yöntemlerinin Başarım Karşılaştırması
2018
Dergi:  
Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences
Yazar:  
Özet:

Bütünsel genom ilişkilendirme çalışmalarında (BGİÇ) ortaya çıkan verilerin yüksek miktarda ve çok boyutlu olması, profillerin hastalıklarla ilişkilendirilmesi ve buradan teşhise gidilmesi sırasında farklı veri madenciliği yöntemlerinin kullanılması ile mümkün olmaktadır. Yapılan çalışmada 1025 vaka ve 531 kontrolden oluşan melonom veri kümesi ile farklı etnik kökenli 2325 vaka ve 2350 kontrolden oluşan ve prostat kanseri veri kümesi kullanılmıştır. Bu hastalıklarla ilgili profiller Karar Ağacı, Naive Bayes, Destek Vektör Makinası gibi farklı veri madenciliği yöntemleri ile incelenmiştir. Her iki hastalık için de destek vektör makinası kullanılan yöntemler arasında en iyi başarımı sağlamıştır. İlgili yöntem prostat kanseri veri kümesinde %75.68’lık bir kesinlik değeri sunarken, melonom veri kümesi için %78,6’lik bir kesinlik değeri yakalamıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Compare success of data mining methods in the diagnosis of complex diseases
2018
Yazar:  
Özet:

It is possible that the data that appears in the studies of integrated genom linking (GNR) is high and multi-dimensional, with the use of different data mining methods during the linking of profiles to diseases and from here to diagnosis. The study consisted of 1025 cases and 531 controls and a melonomic data set consisting of 2325 cases and 2350 controls of different ethnic origins and a prostate cancer data set used. Profiles related to these diseases have been studied with different data mining methods such as Decision Tree, Naive Bayes, Support Vector Machine. For both diseases, the support vector machine has achieved the best success among the methods used. The relevant method of prostate cancer in the data set is 75. While providing a precision value of 68, the melonomy captured a precision value of 78.6% for the data set.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 317
Atıf : 386
Journal of Advanced Research in Natural and Applied Sciences