Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 12
Türk Hukukunda Refakat İzni ve Uygulamadaki Yeri (dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Örneği)
2020
Dergi:  
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışma hayatında yer alan çalışanların, bakıma ihtiyacı olan yakınlarına karşı yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması çağdaş toplum olmanın gereğidir. Özellikle dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de iyileşen yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması yaşlı nüfusun genel nüfusa oranında yaşanan artışı gözler önüne sermiştir. Yaşlı nüfus sayısında artışın ortaya çıkaracağı sorunlar günümüzde daha fazla tartışılmaya başlanmıştır. Günümüzde değişen aile yapıları, ekonomik ve sosyal gelişmelerle gençlerin ve kadınların çalışma hayatına katılması öz bakım yetileri azalan yaşlıların bakımı konusunu önemli bir sosyal sorun olarak karşımıza çıkarmaktadır. Ülkemizde de 2011 yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 105. maddesinde yapılan düzenleme ile memurlara bakıma muhtaç ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşleri için aylık ve özlük hakları korunarak, altı aya kadar izin kullanabilmesi imkanı sağlanmıştır. Çalışmamızda ilgili yasal düzenlemenin yürürlüğe girdiği andan itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının bu haktan yararlanma oranlarının yıllar bazında tespiti yapılmıştır. Böylece bir kamu sağlık kuruluşunda görev yapan kişilerin bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının ne tür hastalıkları için ne kadar süre ile refakat ihtiyacı duydukları saptanmaya çalışılmıştır. Söz konusu veriler doğrultusunda ilgili yasal düzenlemeye başvuru sıklığı, uygulanabilirliği ve çalışanlara sağladığı kolaylıklar ile içinde bulunduğumuz dönemde, nüfusun yaşlanmaya başlamasıyla birlikte yasanın nasıl bir ihtiyacı karşıladığının tespiti yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Place In The Turkish Law Of Accompaniment Permission and Application (september 9 University Hospital Example)
2020
Yazar:  
Özet:

The necessary legal arrangements to ensure that the employees involved in the work life can fulfill their obligations to their relatives who need care must be made to be the contemporary society. As in the world, the improvement of living conditions and the spread of health care services in our country has led to an increase in the proportion of the general population of the elderly population. The problems that the increase in the number of elderly people will arise have become more debated today. Today, the changing family structures, economic and social developments and the participation of young people and women in the working life bring the issue of the care of the elderly who have reduced self-care abilities to us as an important social problem. In 2011, the law of the Government of the Republic of Lithuania was 657. In accordance with the provisions of the article, the officials are allowed to take care of the mother, father, wife and children and their brothers, with the protection of monthly and private rights, allowing them to use a leave of up to six months. From the moment that the relevant legal regulations in our study entered into force, 9th September University Hospital employees have been determined on the basis of years of benefits from this right. Thus, people who work in a public health institution have been attempted to determine how long they need accompaniment for what kind of illness their relatives are obliged to care for. In accordance with the relevant data, the frequency of application to the relevant legal regulation, the applicability and the facilities it provides to the employees in the period, with the beginning of the population to age, it has been determined how the need of the law is met.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 265
Atıf : 1.986
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini