Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Düzeyleri: küresel bir sorun
2022
Dergi:  
Journal of Contemporary Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Düzenli fiziksel aktivitenin genel sağlık, bilişsel işlevler ve zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkileri gösterilmiştir. Üniversite öğrencilerinin büyük çoğunluğu, kabul görmüş rehberlerin fiziksel aktivite önerilerini karşılamamaktadır. Bu çalışmada tıp fakültesi öğrencilerinin fiziksel aktivite düzeyleri ve ilişkili faktörleri belirlemeyi amaçladık. Gereç ve Yöntem: Çalışmamız kesitsel ve gözlemsel bir anket çalışmasıdır. Çalışmada çevrimiçi bir Google anket aracı kullanıldı. Gönüllü onam formunu onaylayan beş yüz yirmi sekiz öğrenci çalışmaya dahil edildi. Sosyodemografik verileri ve kişisel yaşam tarzını sorgulayan bir anket kullanıldı. Katılımcıların fiziksel aktivite düzeyleri Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi-kısa formu (IPAQ-SF) ile, depresyon ve anksiyete düzeyleri sırasıyla Beck Depresyon Ölçeği (BDÖ) ve Beck Anksiyete Ölçeği (BAÖ) ile belirlendi. Bulgular: Katılımcıların ortalama toplam IPAQ-SF puanları 1658±1793,91 MET idi. BDÖ skoru ile fiziksel aktivite düzeyi arasında istatistiksel olarak anlamlı negatif korelasyon bulundu (r=-0.102, p=0.019). Aktif hobisi ve düzenli fiziksel aktivite katılımı olanların fiziksel aktivite düzeyleri istatistiksel anlamlılıkla daha yüksekti (sırasıyla, p<0.001, p=0.001). Aktif hobisi olanların BDÖ ve BAÖ skorları olmayanlara göre istatistiksel anlamlılıkla daha düşük saptandı (sırasıyla,13.60±7.57 vs 16.46±9.59, p<0.001; 10.33±8.31 vs 12.64±10.13, p=0.004). Sonuç: Aktif hobi varlığı ve düzenli fiziksel aktivite katılımı tıp fakültesi öğrencilerinde fiziksel aktivite düzeyi ve mental sağlığı olumlu etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Physical Activity Levels Of Medical Students: A Global Issue To Be Addressed
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: Regular physical activity has been shown to have positive effects on general health, cognitive functions, and mental health. The vast majority of university students do not meet the physical activity recommendations of well-accepted guidelines. In this study, we aimed to determine the physical activity levels (PALs) of medical school students and the related factors. Materials and Methods: This is a cross-sectional, observational survey study. The survey was conducted with an online Google survey tool. Five hundred and twenty-eight students who approved the voluntary consent form were included in the study. A questionnaire including sociodemographic data and questions about personal lifestyle were used. The physical activity levels of the participants were determined with the International Physical Activity Questionnaire-short form (IPAQ-SF), depression and anxiety levels were determined with Beck Depression Inventory (BDI) and Beck Anxiety Inventory (BAI), respectively. Results: The mean total IPAQ-SF scores of the participants were 1658±1793.91 METs. A statistically significant negative correlation was found between BDI scores and PALs (r=-0.102, p=0.019). The PALs of those who had active hobbies and those who participated in regular sports activities were statistically significantly higher (p<0.001, p=0.001, respectively). BDI and BAI scores of those with active hobby were statistically significantly lower than those without (13.60±7.57 vs 16.46±9.59, p<0.001 10.33±8.31 vs 12.64±10.13, p=0.004, respectively). Conclusion: In conclusion, having an active hobby and participation in sports activities positively affects the PALs and the mental well-being of medical students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Contemporary Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.253
Atıf : 1.266
Journal of Contemporary Medicine