Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Araştırma Makalesi Yazımında GPT-3 Yapay Zeka Dil Modeli Değerlendirmesi
2023
Dergi:  
Turkish Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Yapay zeka (YZ), herhangi bir insan hatası olmaksızın doğru, hızlı, sağlam sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle günlük hayatımızda çeşitli uygulamalarda etkin bir şekilde kullanım alanı bulmuştur. Turing testi, AI sistemlerinin üstesinden gelmeyi hedeflediği temel bir problem olmuştur. Son zamanlarda geliştirilen çeşitli doğal dil işleme (DDİ) modelleri önemli performanslar göstermiştir. YZ dil modelleri çeviri, dijital asistan ve duygu analizi gibi alanlarda efektif kullanılarak yaşam kalitemizi artırmaya yardımcı olmaktadır. Bu modeller binlerce belgeyi saniyeler içinde tarayabilir ve uygun cümle yapılarını kurarak raporlayabilir. Üretici Ön-Eğitimli Dönüştürücü (ChatGPT), son zamanlarda geliştirilen ve birçok uygulama için kullanılan popüler bir modeldir. Bu modelin kullanıcıları, çeşitli uygulamalarda şaşırtıcı sonuçlar elde etmiş ve bunları çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşmıştır. Bu çalışmada, ChatGPT-3 modelinin akademik bir makale yazmadaki performansının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle makalenin içeriği akademik makale yazımında yapay zekaya dayalı araçlar olarak belirlenmiştir. ChatGPT-3'teki organize sorgular bu makalenin akışını oluşturmuştur. Bu makalede, akademik bir araştırma makalesi yazmak için ChatGPT-3 kullanmanın avantajları ve sınırlamaları vurgulanmıştır. Elde edilen bulgular sonucunda akademik araştırma makaleleri yazarken ChatGPT’nin yardımcı bir araç olarak kullanılabileceğini gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Gpt-3 Ai Language Model In Research Paper Writing
2023
Yazar:  
Özet:

Artificial intelligence (AI) has helped to obtain accurate, fast, robust results without any human errors.Hence, it has been used in various applications in our daily lives. The Turing test has been afundamental problem that AI systems aim to overcome. Recently developed various natural language problem (NLP) models have shown significant performances. AI language models, used intranslation, digital assistant, and sentiment analysis, have improved the quality of our lives. It canperform scans on thousands of documents in seconds and report them by establishing appropriatesentence structures. Generative pre-trained transformer (GPT)-3 is a popular model developedrecently has been used for many applications. Users of this model have obtained surprising results onvarious applications and shared them on various social media platforms. This study aims to evaluatethe performance of the GPT-3 model in writing an academic article. Hence, we chose the subject ofthe article as tools based on artificial intelligence in academic article writing. The organized querieson GPT-3 created the flow of this article. In this article, we have made an effort to highlight theadvantages and limitations of using GPT-3 for research paper writing. Authors feel that it can be usedas an adjunct tool while writing research papers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 221
Atıf : 127
Turkish Journal of Science and Technology