Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
İki Aşamalı Eş Zamanlı Topla-dağıt Araç Rotalama Problemi İçin Matematiksel Programlama Tabanlı Sezgisel Yaklaşım
2021
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma iki aşamalı eş zamanlı topla-dağıt araç rotalama problemi (2A-ETDARP) üzerindedir. 2A-ETDARP için iki indisli düğüm tabanlı karışık tamsayılı programlama modeli geliştirilmiş ve bu model geçerli eşitsizlikler kullanılarak güçlendirilmiştir. Ayrıca, 2A-ETDARP’ın türevleri sunulmuş ve bunlar için karışık tamsayılı programlama modelleri uyarlanmıştır. Problemi ve türevlerini çözmek için değişken komşu iniş algoritması ile yerel aramanın birlikte kullanıldığı bir genel amaçlı sezgisel ve karışık tamsayılı programlamaya dayalı bir matsezgisel önerilmiştir. Önerilen matsezgiselin performansı 2A-ETDARP ve türevleri üzerinde literatürde yer alan test problemleri kullanılarak analiz edilmiştir. Deneysel çalışmalar sonucunda 10 depo ve 100 müşteriye kadar olan 564 test probleminin 390 tanesinde temel problem olan 2A-ETDARP için eniyi çözümler elde edilmiştir. Benzer tatmin edici sonuçlar problemin aynı veri setini kullanan diğer türevleri için de elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Intuitive Approach Based On Mathematical Programming For Two-stage Simultaneous Collection-distribution Vehicle Rotating Problem
2021
Yazar:  
Özet:

This study is on the two-stage simultaneous assembly-distribution vehicle rotating problem (2A-ETDARP). 2A-ETDARP has developed a mixed summary programming model based on two indices, and this model has been enhanced using current inequalities. Additionally, the derivatives of 2A-ETDARP have been presented and mixed total programming models have been adapted for them. To solve the problem and its derivatives, a variable neighboring landing algorithm and a local search is used together with a general purpose intuitive and mixed summary programming-based mathematics was suggested. The performance of the recommended matrix was analyzed using the test problems found in literature on 2A-ETDARP and its derivatives. The best solutions for 2A-ETDARP, which is the main problem in 390 of 10 warehouses and 564 test problems with up to 100 customers, were achieved. Similar satisfactory results have been obtained for other derivatives that use the same data set of the problem.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 5.665
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini