Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 6
Banka Çeşitlendirmesi, Likidite ve Karlılık İlişkisi: Panel Eşbütünleşme Analizi Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, bankaların çeşitlendirme gücü, likidite ve karlılık değişkenleri arasındaki ilişkinin araştırılmasıdır. Bu nedenle mevduat bankalarının 2003-2018 dönemi verileri kullanılarak, panel eşbütünleşme testleri ve panel dinamik en küçük kareler yönteminden yararlanılmıştır. Analizde, Türk bankacılık sisteminde faaliyet gösteren 28 mevduat bankası yer almıştır. Panel eşbütünleşme sonuçlarına göre, faiz gelirini çeşitlendirme gücü (Diverrev), likidite ve karlılık değişkenleri arasında, uzun dönemli eşbütünleşik ilişkinin olduğu tespit edilmiştir. Diğer bir sonuca göre, faiz dışı gelirin çeşitlendirme gücü (Divernon), likidite ve karlılık değişkenleri arasında uzun dönemli eşbütünleşik ilişki belirlenmiştir. Panel dinamik en küçük kareler sonuçlarına göre, likidite ve karlılık değişkenleri, faiz gelirinin çeşitlendirme gücünü her iki tahmincide de anlamlı olarak etkilemiştir. Fakat, faiz dışı gelirin çeşitlendirme gücünü ise her iki tahmincide sadece likidite değişkenin anlamlı etkilediği bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Banka Çeşitlendirmesi, Likidite ve Karlılık İlişkisi: Panel Eşbütünleşme Analizi Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the relationship between the banks’ diversification power, liquidity and profitability variables. Therefore, using the data of the 2003-2018 period of the deposit banks, panel integration tests and panel dynamic smallest square method have been taken advantage of. The analysis included 28 deposit banks operating in the Turkish banking system. According to the panel integration results, there is a long-term integration relationship between the interest income diversification power (Diverrev), liquidity and profitability variables. According to another conclusion, the long-term combined relationship between the diversification power of non-profit income (Divernon), liquidity and profitability variables has been determined. According to the panel's dynamic smallest quarters results, liquidity and profitability variables have significantly influenced the diversification power of interest income in both estimates. However, the diversification power of non-profit income has been found that in both estimates only the liquidity variable has a significant impact.

2019
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 883
Atıf : 6.552
Erciyes Akademi