Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Stomati̇ti̇s Venenata: Bi̇r Vaka Raporu
2023
Dergi:  
Aydın Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Alerji, vücudun yabancı maddeleri veya enfeksiyöz organizmaları tekrar tekrar alması sonucu farklı bir tepki göstermesidir. Oral mukozal lezyonlarda ilaca bağlı alerjik inflamatuar reaksiyonlar nadirdir ve spesifik değildir. Bu reaksiyonlar lokal ve/veya sistemik olarak kullanıma bağlıdır. Bu alerjik reaksiyon topikal ilaçlardan kaynaklanıyorsa Stomatitis venenata, sistemik uygulama sonucu oluşuyorsa Stomatitis medikamentoza denir. Stomatitis medikamentoza daha az yaygın bir oral lezyondur. Lezyonlar sıklıkla diş eti, damak, dudak ve dilde görülür. Oral mukozada alerji neticesinde meydana gelen değişiklikler eritem, ödem, hiperplazi, vezikül ve ülserler olarak sıralanabilir. Bu lezyonlar neden olan ajanın kesilmesiyle düzelir. Ancak ağır vakalarda antihistaminikler ve steroidler kullanılmak zorunda kalınabilir. Bu makale, bir gün önce ağız boşluğunda başlayan çok sayıda oral ülserasyonları sebebiyle başvuran bir hastadaki Stomatitis venenata vakasını içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Stomatitis Venenata: A Case Report
2023
Yazar:  
Özet:

Allergy is the body reacting differently as a result of repeated ingestion of foreign substances or infectious organisms. Drug-induced allergic inflammatory reactions in oral mucosal lesions are rare and non-specific. These reactions are dependent on local and/or systemic use. If this allergic reaction is caused by topical drugs, is called Stomatitis venenata, if it occurs as a result of systemic application, is called Stomatitis medicamentosa. Stomatitis medicamentosa is a less common oral lesion. Lesions are frequently seen on the gingiva, palate, lips and tongue. Changes in the oral mucosa as a result of allergies can be listed as erythema, edema, hyperplasia, vesicles and ulcers. These lesions resolve with discontinuation of the causative agent. However, in severe cases, antihistamines and steroids may have to be used. This article covers a case of Stomatitis venenata in a patient who presented with multiple oral ulcerations that started in the oral cavity the day before.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Aydın Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 67
Atıf : 2
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini