Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Resveratrolün Kardiyovasküler Hastalıklar Üzerine Etkileri
2021
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kardiyovasküler hastalıklar; dünyada mortalitenin önde gelen nedenlerinden biridir. Kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi ve uygulanan tedavilerin etkisinin arttırılmasında, doğal nutrasötikleri kullanan alternatif farmakoterapi yöntemleri oldukça umut vericidir. Potansiyel olarak, kardiyovasküler hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olduğu ve gelişimlerini önlediği düşünülen bu doğal bileşiklerden biri de resveratroldür. Resveratrol gibi biyoaktif diyet bileşenlerinin birden fazla hücresel hedefinin olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle kardiyoprotektif, antioksidan, antikanser, antiinflamatuvar, antidislipidemik ve antidiyabetik olmak üzere birçok etkisi bulunabilir. Çeşitli bitkilerde doğal olarak bulunan resveratrol (trans-3,4’,5 trihidroksistilben, RES), mantar saldırısına veya yaralanmaya yanıt olarak üretilen stilbenoid grubuna ait, flavonoid olmayan bir polifenoldür. Üzüm, kırmızı şarap, çilek ve yer fıstığı gibi çeşitli besinlerde bulunmaktadır. Bu derlemede, resveratrolün koruyucu kardiyovasküler etkileri hakkında yakın zamanda yayınlanan temel araştırmaların sunulması hedeflenmektedir. Ortaya konulan çıkarımların hastalarda yeni klinik / terapötik stratejilerin gelişmesine katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Resveratrol On Cardiovascular Diseases
2021
Yazar:  
Özet:

Cardiovascular disease is one of the leading causes of mortality in the world. In the prevention of cardiovascular diseases and increasing the effect of the treatments applied, alternative pharmacotherapy methods using natural nutritionists are quite hopeful. One of these natural compounds, possibly considered to help in the treatment of cardiovascular diseases and prevent their development, is resveratrol. It is believed that bioactive dieting ingredients such as resveratrol have multiple cell targets. Therefore, there can be many effects, including cardioprotective, antioxidant, anti-cancer, anti-inflammatory, anti-dislipidemic and antidiabetic. Resveratrol naturally found in various plants (trans-3,4',5 trihydroxistilben, RES) is a non-flavonoid polyphenol that belongs to the stylebenoid group produced in response to a fungal attack or injury. It is found in a variety of nutrients such as grapes, red wine, beans and land beans. This collection aims to provide basic research recently published on the protective cardiovascular effects of resveratrol. The findings are intended to contribute to the development of new clinical/therapeutic strategies in patients.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.852
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini