Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Resimli Öykü Kitaplarının Bakış Açısı Alma Becerisine Yer Vermesi Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma resimli öykü kitaplarının çocukların bakış açısı alma becerisini destekleyici anlatım ve çizim içerip içermediklerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Kitaplar ölçüt örnekleme yöntemiyle belirlenmiştir. Buna göre incelenen kitapların 2015-2019 yılları arasında basılmış olması, içerik olarak üç-altı yaş grubu çocuklar için uygun olması ölçüt alınmıştır. Yayınevlerinin çevrimiçi katalog taraması yapılarak incelenen 173 kitaptan ölçütleri karşılayan rastgele seçilmiş 40 resimli öykü kitabı araştırmaya dâhil edilmiştir. Veriler Kitap Künye Formu ve Kontrol Listesi’ ne kaydedilmiştir. Araştırmada doküman incelemesi yapılmış veriler içerik analiziyle analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda incelenen resimli öykü kitaplarında metinlerde içsel durum sözcüklerine yer verildiğine ulaşılmıştır. Algı ve duygu/duygulanım kategorilerinde yer alan içsel durum sözcüklerine sıklıkla yer verilirken, en az yer verilen kategorinin ahlaki/zorunluluk/yükümlülük olduğu bulgusuna ulaşılmıştır. İncelenen 40 resimli öykü kitabın 24’ünde, karakter tarafından görülemeyecek nesne veya kişiye yer verildiği ulaşılan diğer bir bulgudur. Bu araştırmanın sonucunda resimli öykü kitaplarının, çocukların bakış açısı alma becerilerini destekleyebilecek sözcükleri ve görselleri içerdiği ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 7.032
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi