Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 83
 İndirme 23
Elektroeğirme Yöntemi ve Gıda Alanındaki Nanosensör Uygulamaları
2017
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Nanoteknoloji, bilim insanlarına çeşitli malzemeler üzerinde nanometre çaplarında çalışma fırsatı tanıyan bilim ve teknoloji alanıdır. Bu teknoloji sayesinde çok farklı özellikler ile donatılmış yeni nesil nano ürünler üretilmektedir. Son yıllarda geliştirilen nano ürünler arasında en önemlilerinden biri nanosensörlerdir. Tıp, sağlık, ilaç, elektronik gibi farklı alanlarda kullanılabilen nanosensörler; günümüzde gıda alanında da yeni yeni kendine yer edinmeye başlamıştır. Özellikle gıdalarda tespit edilmesi istenen unsurlar için hızlı, ekonomik ve güvenilir bir ölçüm olanağı sunan nanosensörler; elektriksel alan çekimiyle nanometre inceliğinde materyal üretimi sağlayan elektro-eğirme yöntemiyle de üretilebilmektedir. Gıda alanı dahil pek çok alanda kullanılmakta olan bu yöntemle, yeni özellikler kazandırılmış fonksiyonel nano ölçekli sensörler tasarlanabilir. Bu çalışmada elektro-eğirme yöntemiyle üretilmiş, gıdaların kalitesi ve güvenliği hakkındaki bilgilere erişim kolaylığı sağlayan nanosensörler açıklanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 4.794
Atıf : 8.899
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini