Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
Klasik ve Entegre Eğitim Modeli ile Öğrenim Gören Hemşirelik Öğrencilerinin Araştırmaya Yönelik Tutum ve Farkındalıkları
2013
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Background: Nursing students’ attitudes towards research have been illuminated in many studies. There is stil a need for more knowledge about the effects of undergraduate nursing programs on the attitudes and awareness of nursing students towards research. Objectives: Study aimed to compare the attitudes to and awareness of research among nursing students trained based on two different teaching models. Method: Descriptive study was implemented in a University School of Nursing. Sample consisted of 115 fourth year nursing students of classical education program and 106 fourth year nursing students of integrated education program with a response rate of 63.3%. A questionnaire consisted of two parts: demographic data and Turkish version of “Nursing students’ attitudes to and awareness of research and development within nursing scale”. Likert scale consisted of 29 items (min:29, max:145). Results: Mean age of the students was 23.05 ± 1.16, the majority of the students attended a research activity, more than half of them participated to a scientific meeting. Item mean score of the scale for the classical group was 3.07 ± 0.31 and 2.98 ± 0.29 for the integrated group. The scale mean score of the classical group was 89.31 ± 9.13 and 86.52 ± 8.47 for the integrated group. A statistically difference was found between two groups (t: 2.35, p < .05). Conclusion: The levels of attitudes and awareness of research among nursing students trained based on classical and integrated education model have similarly positive. This result show that students have positive attitudes towards nursing research and developments. Research findings, will be guide to the scholars for evaluation of teaching in research and reorganizing education programs at the nursing education institutions

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.625
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini